Damir Mišković novi predsjednik Udruge prvoligaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Rijeke Damir Mišković izabran je za novog predsjednika Udruge Prve HNL na današnjoj skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton.

Predsjednik Rijeke na toj poziciji je naslijedio Roberta Komena koji je preminuo 22. ožujka. Na skupštini Udruge prvoligaša izabrani su i novi dopredsjednici, vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić i predsjednik Osijeka Zdravko Josić. Kako Mišković zbog službenih obveza nije prisustvovao današnjoj sjednici prisutnim novinarima se obratio Sinovčić.

- Nakon što smo izgubili dosadašnjeg predsjednika Komena morali smo održati novi izbor. Sve odluke su donesene konsenzusom, kazao je Sinovčić.

Određen je i raspored utakmica za sezonu 2013./14. u kojoj će prvi put nastupati 10 klubova. Igrat će se četverokružno, i to čak 36 kola, tri više nego ove sezone i najviše dosad u HNL-u. Iz Lige 10 će ispasti posljednji klub, dok deveti na ljestvici ide u dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim sastavom Druge HNL.

Prijedlog je da u sezoni 2014./15. iz lige ispada jedan klub bez dodatnih kvalifikacija.

Iduće sezone igrat će se 180 utakmica i sve će biti uživo prenošene na Areni Sport, pri čemu jedna trećina u HD-u. Ove sezone će i RTL televizija nedjeljom navečer imati posebnu emisiju.

- Prvi put prenosit će se sve utakmice i po TV standardima bit ćemo posve ravnopravni vodećim europskim ligama, naglasio je povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni te dodao da je gledanost utakmica na stadionima prošle sezone porasla za 15 posto.

Sezona počinje 13. srpnja. Prvi dio traje do 14. prosinca, a nastavak je od 15. veljače iduće godine do 17. svibnja. Aktualni prvak Dinamo u prvom kolu na Maksimiru dočekuje Osijek, dok Hajduk gostuje u Zadru. Najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka na rasporedu je u 9. kolu, 14. rujna u Splitu, potom u 18. kolu, 30. studenoga u Maksimiru, 22. ožujka u 27. kolu u Splitu, te kao i protekle sezone, u posljednjem, 36. kolu u Zagrebu.

Parovi 1. kola - 13. srpnja: Dinamo - Osijek, Zadar - Hajduk, Rijeka - Istra 1961, Split - Slaven Belupo, Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter