Damir Kajin predstavio izborni program

Predstavljanje izbornog programa Damira Kajina (M. ANGELINI)
Predstavljanje izbornog programa Damira Kajina (M. ANGELINI)

Koalicija četiriju stranaka, SDP-a, HSU-a, HSLS-a i SDSS-a, bliskih je svjetonazora i sličnih programa i zato smo se odlučili za izborno zajedništvo kako bismo uz potporu građana Istre, brojnih udruga civilnog društva i nacionalnih manjina, a na temelju postojećih političkih programa i konkretnih politika, ponudili zajednička rješenja. Damir Kajin će, kao naš zajednički kandidat za istarskog župana, potaknuti hrabrost za promjene u našoj regiji, rekao je na početku predstavljanja Kajinovog programa povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić.  

- Danas su na žalost opći interesi i potreba za promjenom potrošenog modela za vođenje županije veći nego ikada dosad. Zato je nužna promjena vlasti. Naš su glavni cilj odgovorni političari, odgovorni građani zajedno u gradnji odgovornog društva. Gospodarski razvoj je ključ ove koalicije i zato smo se odlučili da na vrijeme kažemo dosta, da probudimo Istru i da izaberemo promjene nabolje, rekao je između ostalog Ferić.

Damir Kajin je rekao da nakon ovih izbora u Istri ništa više neće biti isto.

- Do 1993. godine istarski su gradonačelnici bili iz redova SDP-a. Ja se ne stidim niti jednoga dana provedenog u IDS-u. Pozivam neokaljane IDS-ovce da se pridruže ovoj koaliciji. Od cijele plejade IDS-ovih ljudi koji su tada preuzeli vođenje gradova i županije i predstavljali Istru u Saboru, danas je u IDS-u ostao samo Ivan Jakovčić. Ako je netko nekoga štitio, ti danas nisu u IDS-u. Nakon ovih izbora ništa neće ostati isto. I da ne uspijemo, u što ne sumnjaju niti naši politički oponenti, Istra će biti drugačija no što je bila, rekao je Kajin. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter