Damir Islambašic prvak Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damir Islambašic, clan "Istarskog borca", osvojio je zlatnu medalju na pojedinacnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u judu održanom u Dubrovniku. Iako je prešao iz kategorije do 100 kg u onu +100 kg, to nije smetalo Islambašica da ponovi uspjeh s lanjskog prvenstva i ponovno se okiti zlatnim odlicjem. Za to su mu bile dovoljne cetiri pobjede, sve izborene ipponima, a u finalu je svladao clana splitskog "Studenta" Boška Tripala.

Puljani su imali još jednog predstavnika u finalu, Darka Šekuljicu, koji je s cetiri pobjede izborio završnu borbu u kategoriji do 81 kg. No, tu se nepremostivom preprekom pokazao clan "Studenta" Tomislav Marijanovic, hrvatski reprezentativac i trenutno jedan od najboljih svjetskih judaša u ovoj kategoriji, pa se tako Šekuljica morao zadovoljiti srebrom.

Nisku odlicja "Istarskog borca" broncama su zaokružili Tin Mihael Capar (do 60 kg) i Marko Floridan (do 100 kg). Capar, koji je još uvijek kadet, u prvom kolu je poražen od kasnijeg prvaka Bernarda Azinovica iz "Zagreba", da bi se potom kroz repasaž probio do borbe za broncu u kojoj je ipponom svladao Dubrovcanina Rudolfa Glasnovica i tako priredio jedno od najvecih iznenadenja prvenstva.

Floridan je, nakon što je u polufinalu poražen od Zagrepcanina Tomislava Vucka, do obrane lanjske bronce stigao pobjedom nad clanom zagrebacke "Pande" Juricom Katicem. Loris Kablinovic (do 73 kg) i Moris Peloza (do 81 kg) nisu se domogli borbi za odlicja, no i cetiri prikupljene medalje bile su dovoljne "Istarskom borcu" da osvoji momcadsko drugo mjesto u muškoj konkurenciji iza "Studenta".

Na prvenstvu je ukupno nastupilo 168 natjecatelja iz 32 hrvatska kluba, a Istarsku su županiju još predstavljali clanovi "Pulafita" i rovinjske "Uchimate". Od cetiri Puljanke, najdalje je dogurala Blaženka Mazzanti (do 78 kg), koja je poražena u repasažnoj borbi za broncu te je tako osvojila peto mjesto. Jasna Maretic svoj je nastup okoncala kao sedma (do 70 kg), dok su Sabine Avdovic i Nika Piljan (obje do 52 kg) podijelile devetu poziciju. Jedini predstavnik "Uchimate" Marino Fabris prvenstvo je okoncao na sedmoj poziciji (do 90 kg).


Podijeli: Facebook Twiter