Damir Islambašic obranio naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damir Islambašic, najbolji sportaš Pule za 2011. godinu, obranio je naslov seniorskog prvaka Hrvatske u judu. Na prvenstvu održanom u Zagrebu, koje je okupilo 144 judaša iz 34 kluba, Islambašic je nastavio s dominacijom na hrvatskim tatamijima u kategoriji preko 100 kg te se uvjerljivo okitio zlatnim odlicjem. Sve prepreke na putu do finala Islambašic je lakocom preskocio, da bi ga u posljednjoj borbi cekao njegov stari znanac, Kaštelanin Boško Ljubenkov, protiv kojeg je odradio takticki odlican mec i bez preuzimanja previše rizika slavio na bodove.

Odlicno izdanje Istarskog borca, koji je u Zagrebu nastupio s pet judaša i na kraju osvojio momcadsko drugo mjesto iza splitskog Studenta, zaokružili su s dvije srebrne medalje Tin Mihael Capar i Darko Šekuljica. Mladi Capar, koji je tek ove godine prešao u juniorski uzrast, do naslova seniorskog viceprvaka Hrvatske stigao je u kategoriji do 60 kg. Do same završnice Capar je odlicno izgledao, narocito u polufinalu u kojem je ipponom svladao najveceg favorita za naslov, iskusnog Zagrepcanina Marija Krvavca.

No, finale je odradio ispod svojih mogucnosti i s previše opterecenja, što je znao iskoristiti Mislav Krcek, clan splitskog Studenta, i slaviti na bodove. Šekuljica je do srebra stigao u kategoriji do 81 kg, ponovivši tako lanjski rezultat. Premda prvenstvo nije otvorio najbolje, dizao se iz borbe u borbu i na kraju je s cetiri pobjede, od kojih je posljednja bila protiv Rijecanina Duška Ratkovica, izborio ulazak u finale. Tu ga je cekao "student" Tomislav Marijanovic, no okršaj protiv najboljeg hrvatskog judaša sprijecila je Šekuljicina ozljeda ramena zadobivena na samom pocetku borbe, zbog koje je Puljanin bio primoran predati finalni dvoboj.

Još su dvojica clanova Istarskog borca bila nadomak odlicja, no poraženi su u borbi za broncu i tako su svoj nastup okoncali na petoj poziciji. Junior Loris Kablinovic je u polufinalu kategorije do 81 kg poražen od Marijanovica, nakon cega ga je u borbi za broncu nakon produžetka svladao Ante Svircic iz Solina. Matej Grubiša, takoder friški junior, poražen je u prvom kolu kategorije do 100 kg od višestrukog juniorskog i mladeseniorskog prvaka Hrvatske Luke Leška, clana Samobora. Nakon toga uspio se kroz repasaž probiti do borbe za broncu u kojoj je protiv Jurice Katica iz zagrebacke Pande stvorio ogromnu bodovnu prednost, ali ga je onda jedna neopreznost koštala ippona. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter