Damir Burić: Kraj puta s barakudama

Damir Burić (D. SENČAR/ HINA)
Damir Burić (D. SENČAR/ HINA)

Prije četiri godine u Londonu je zaokružio zlatnu kolekciju, pridodavši najsjajniju medalju s Olimpijskih igara onima istog sjaja koje je osvojio na svjetskoj (Melbourne 2007.) i europskoj smotri (Zagreb 2010.), a sad je Damir Burić uspio popuniti i komplet srebrnih odličja s najvećih natjecanja. Srebro na prvenstvu Starog kontinenta pulski je vaterpolist osvojio davne 2003. godine u Kranju kad je prvi put stupio na veliku reprezentativnu scenu, lani mu je Kazan donio svjetsko srebro, a u Riju je, na njegovim četvrtim Olimpijskim igrama, stiglo i ono olimpijsko.

- Srbija je ove i prošle godine pokazala da je najjača, najkompletnija i najkonstantnija, dok smo mi iz ove reprezentacije izvukli apsolutni maksimum i osvojeno srebro je veliki uspjeh za nas. Premda, postoji mali žal jer mislim da su Srbi u Riju bili najranjiviji, ali mi smo u finalu odigrali utakmicu koja je bila ispod razine predstava što smo ih pružali na olimpijskom turniru - rekao je Burić.

Burić će u prosincu napuniti 36 godina i u Riju je bio najstariji član hrvatske reprezentacije, što samo po sebi povlači pitanje da li se po okončanju Olimpijskih igara još uvijek vidi kao njezin član.

- Realno gledano, ovo bi trebao biti moj kraj što se tiče reprezentacije. U Riju sam dokazao da još uvijek mogu igrati na vrhunskom nivou, ali smatram da je stiglo vrijeme za pomlađivanje momčadi. Svjetska i europska prvenstva nisu za baciti, ali sada treba početi graditi novu reprezentaciju koja će svoj vrhunac dostići za četiri godine u Tokiju. Vrijeme je za mlade snage koje će trebati ponekad i istrpiti, a oni će to onda opravdati na sljedećim Olimpijskim igrama - zaključio je Burić koji je na klupskom planu riječko Primorje zamijenio istanbulskim Enkasporom. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter