Damir Burić ide dalje s ambicioznim Radničkim

Damir Burić (D.Sopta/Cropix)
Damir Burić (D.Sopta/Cropix)

Kad jednom u poznim godinama bude sumirao životne uspomene, pulski vaterpolist Damir Burić zacijelo će 2012. godinu istaknuti kao jednu od zanimljivijih u svom životu. Godina je to koja ga je ispunila na privatnom planu jer je tijekom nje postao roditelj, ali i na sportskom jer se na Olimpijskim igrama u Londonu okitio zlatnom medaljom. Upotpunio je tako Burić zlatni trolist nakon što je u Melbourneu 2007. godine osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu, a u Zagrebu 2010. godine se sa suigračima iz reprezentacije na europskoj smotri popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Sve te radosne trenutke nije mu mogla pokvariti ni činjenica da je lani uoči Londona naglo zaključio svoju trogodišnju klupsku epizodu na talijanskoj "čizmi".

- Iznenada sam ostao bez kluba nakon što se Pro Recco "raspao" i svi stranci su bili slobodni. Stanje na tržištu je bilo kakvo je bilo, dobio sam neke ponude koje su bile dosta loše i odlučio sam čekati, prisjetio se Burić. - Poslije Olimpijskih igara javili su se neki klubovi, najzainteresiraniji su bili Posillipo i Galatasaray te sam dvojio između njih. Međutim, onda je stigla ponuda Radničkog iz Kragujevca, ja sam je odlučio prihvatiti i nisam zažalio zbog te odluke.

Odlazak u Kragujevac bilo je poprilično iznenađenje za mnoge jer je to grad koji praktički nije postojao na vaterpolskoj karti.

- Napravili su puno veći iskorak nego što su mislili, upravo zato jer se dogodilo to što se dogodilo, kriza u vaterpolu, puno slobodnih igrača i u godinu dana su uspjeli napraviti vrlo dobru momčad, istaknuo je Burić. - Od poznatijih igrača bili su tu Vanja Udovičić, Filip Filipović, Boris Zloković, Aleksandar Ćirić, Zdravko Radić i ja. Atmosfera je bila čudo.

- U klubu žele ulazak u final six Lige prvaka i osvajanje osvajanje europskog superkupa protiv Crvene zvezde te naravno osvajanje domaćeg prvenstva, kaže Burić.

Dosta se prašine podiglo nakon što je Burić zatražio time-out u hrvatskoj reprezentaciji čiji je član bio deset posljednjih godina.

- Zašto je sve to nastalo, to trebate pitati nekog drugog. Ja nisam tražio odmor, tražio sam pauzu da odradim fakultetske obaveze. Nazvao sam izbornika i on je rekao da nema problema, da bi nakon toga krenulo prepucavanje preko novina u koje ja nisam želio ulaziti. Poslije je rečeno da smo mi koji smo tražili odmor gotovi što se tiče reprezentacije, dok s druge strane izbornik i još neki ljudi iz Saveza govore da će za reprezentaciju igrati najbolji, pa sad čekam da vidim hoće li me zvati.

Premda još ne želi okačiti kapicu o klin, Burić već polako razmišlja što će raditi po okončanju igračke karijere. - Želja mi je svakako vratiti se u Pulu i zadržati se u vaterpolu, no to znači da bi se ovdje trebao napraviti nekakav bazen. (Ivica CEROVAC)

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter