Damijanić: Nužna jača borba protiv ovisnosti u Istri

Alen Damijanić (M. MIJOŠEK/arhiva)
Alen Damijanić (M. MIJOŠEK/arhiva)

Ponukani nedavnim medijskim istupima pojedinih političara, a i uhićenjima ljudi povezanih s narkomiljeom, pulski HNS odlučio je javno reagirati. Predsjednik podružnice Alen Damijanić kazao je da osuđuju svaki oblik dilanja i raspačavanja droge po ulicama te da podržavaju akciju USKOK-a i policije u suzbijanju ovog kriminala.

Istaknuo je da lokalna uprava i samouprava, odnosno Grad Pula i Istarska županija, trebaju najozbiljnije pristupiti problemu suzbijanja ovisnosti te će se, ističe, kao koalicijski partner, zalagati da se ova problematika što prije stavi na dnevni red kako Gradske, tako i Županijske skupštine.

- Smatramo da djecu i mlade trebamo educirati o štetnostima opojnih sredstava, ali i držati podalje od ulice tako da im se omoguće razne vannastavne aktivnosti kroz sport, umjetnost ili udruge.

Očekujemo da se što prije uvede jednosmjenska nastava u svim školama, da bi škole u poslijepodnevnim satima služile ostalim aktivnostima, rekao je Damijanić.

Očekuje i da se što prije počne s izgradnjom pulskog bazena koji je, tvrdi, prijeko potreban, ali i školskih sportskih dvorana koje će služiti prvenstveno amaterskim sportovima i biti na raspolaganju Puljanima.

Po njegovim riječima, HNS-ov projekt javno-privatnog partnerstva je polako zaživio u Istri. Dodao je da vjeruje da je ovo samo početak i da će se tim modelom graditi nove škole i dvorane, ne bi li najmlađi imali uvjete za što bolje obrazovanje i zdrav život.

Damijanić je ujedno i voditelj HNS-ovog tima javno-privatnog partnerstva za škole u Istarskoj županiji. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter