Damaška svjedočila na suđenju Medaniću

Šime Medanić
Šime Medanić

U nastavku suđenja na Županijskom sudu u Puli optuženom Šimi Medaniću (56), dovedenom u lancima iz zatvora u Lepoglavi, za poticanje Perice Majstorovića, sada pokojnog, na ubojstvo Nikole Grbića svjedočila je Ljerka Damaška, dovedena iz zatvora u Požegi.

Damaška je rekla da ne zna o čemu treba iskazivati, da ne zna o čemu je riječ u ovom postupku te da će odgovarati na pitanja, ukoliko se bude sjećala.

Medanića je vidjela dva puta, jednom u Opatiji i drugi put na sudu u Zadru. U Opatiji je po nalogu Perice Majstorovića i njegove supruge Jasne Kalođera u hotelu Millenium recepcionaru trebala predati kuvertu za Šimu Medanića. To je učinila pod prijetnjom Majstorovića da će ubiti njezinu majku, brata i njezino dijete. Majstorović je preko nje želio doći do Ivice Bronzovića s kojim je živjela od 2002. do 2007. s, rekla je, povremenim prekidima te da ju je Majstorović zbog toga 2006 i oteo.

"Ja Medanića tada nisam poznavala, ali mi ga je opisao Majstorović. Kada sam predala kuvertu recepcionaru trebala sam sjesti u foaje i sačekati vidjeti hoće li je on uzeti. Izašao je iz WC-a i uzeo kuvertu, opet ušao u WC i nakon pet minuta, možda i dulje, izašao blijed i ljut. Ja sam onda napustila hotel i našla se u jednom kafiću, nedaleko od hotela, s Majstorovićem i njegovom ženom Jasnom. Nisam znala o čemu se radi. To sam saznala kasnije kada smo Majstorović, Jasna i ja otišli iz kafića u neki drugi lokal na ručak. Tada je Majstorović rekao: ''To je jedno smeće za koje smo obavili posao i sada je dužan novce.'' Možda je rekao da nije dosta platio, a ne da je dužan. Ja ga nisam ništa više pitala, a on nije ništa o tome rekao", iskazivala je Ljerka Damaška.

Okrivljeni Šime Medanić je imao primjedbu na iskaz svjedokinje Damaška. "Iskaz je lažan gdje god se spominje mene jer nikad nisam do zatvora u Zadru sreo niti kontaktirao s Pericom Majstorovićem, a niti vidio ovu gospođu pa se slučaj u Opatiji nije ni dogodio. Ja se od svoga bolesnog oca iz Vrsara nisam micao ni u šestom, sedmom i osmom mjesecu", rekao je Medanić.

Suđenje se nastavlja danas. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter