Damask: Pogubljeni civili, stradali novinari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 16 osoba, od kojih šest žena i troje djece, pogubila je u srijedu u Damasku prorežimska milicija, izvješćuje Sirijski opservatorij za ljudska prava. 

"Milicija je prodrla u njihove kuće u četvrti Barze i poubijala ih puščanim hicima", potvrdio je Rami Abdel Rahman, predsjednik Opservatorija. 

Među žrtvama su otac i njegovo troje djece, jedna žena i njezin sin te jedan bračni par s kćeri, objavilo je Glavno povjerenstvo za sirijsku revoluciju, mreža militanata. 

U srijedu su u Damasku zabilježene žrtve i među novinarima. Jednog novinara iranske anglofone postaje Press TV ustrijelio je snajperist, a šef dopisništva televizijske postaje na arapskom Al-Alam ranjen je u srijedu u glavnom gradu Sirije, izvijestili su njihovi poslodavci. 

"Dopisnik Press TV ubijen je snajperskim hicem u glavnom gradu Sirije", objavila je Press TV na svojoj mrežnoj stranici.

Televizijska postaja Al-Alam je izvijestila da je ranjen šef njezina dopisništva u Damasku Husein Mortada.

Dvije eksplozije odjeknule su u srijedu ujutro u blizini glavnog stožera u središtu Damaska, objavila je službena sirijska televizija, dodajući da je na mjestu eksplozije izbio požar.

Veliki broj vozila hitne pomoći uputio se prema mjestu eksplozije. Sirijski ministar informacija Omran al-Zobi objavio je da su eksplozije uzrokovane bombama, ali da nije bilo žrtva.

U Siriji već godinu i pol bijesne oštri sukobi u kojima je poginuo veliki broj ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter