Damask: Najmanje 12 žrtava u napadu na fakultet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje dvanaest studenata ubijeno je danas u eksploziji granate na fakultetu arhitekture u Damasku, objavila je sirijska televizija. Napad su izveli "teroristi", objavila je državna televizija, rabeći uobičajen izraz režima predsjednika Bašara al-Asada za ustanike koji ga od ožujka 2011. pokušavaju srušiti.

Televizija ak-Ikhbariya pokazala je snimke ranjenih studenata koje je hitna pomoć prebacivala u bolnicu, ne navodeći njihov broj. Sirijski opservatorij za ljudska prava prenio je da je "nekoliko granata palo unutar sveučilišnih zidova". Od početka tjedna, ustanici su počeli napadati taj sektor u glavnome gradu Sirije gdje su smještene državne ustanove, među njima i zgrada televizije. Ustanici nekoliko zadnjih tjedana pojačano napadaju Damask, sjedište režima. Opservatorij za ljudska prava izvijestio je da je silovitih sukoba bilo u zoru i u drugim četvrtima Damaska.

U srijedu je 148 osoba izgubilo život u sukobima diljem Sirije, među njima 63 civila, 28 vojnika i 57 pobunjenika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter