Dama ili seksepilna diva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alexandra Shulman, modna urednica Voguea, ovih je dana objavila kako se bijela štikla vratila na velika vrata. Bijeli stiletto u dizajnu koji se reproducira na onaj s kraja sedamdesetih i osamdesetih opet je u modi i može se vidjeti na najpoznatijim nogama Hollywooda, od modne ikone Jessice Parker do Gwyneth Paltrow.

A njih su dvije i te kako kompetentne kad su u pitanju modni trendovi. Manolo Blahnik kreirao je bijeli stiletto koji "mete" sve oko sebe, a prema riječima spomenute modne urednice, jedan takav par cipela u vaš život na londonskom asfaltu, ili pak negdje drugdje, odmah donosi dašak glamura, a noga u njima izgleda privlačno i seksi.

Stiletto u kombinaciji s uskim hlačama i pripijenom bluzom ili majicom savršena su formula za seksi izgled. Vrtoglava tanka peta predstavlja modni evergreen poput male crne haljine i svaka žena bi trebala imati barem jedan par u ormaru. U bijeloj varijanti one su seksi i elegantne, a u crnoj filmski ubojite.

Dakle, osim povratka stiletta, ove jeseni holivudske su zvijezde najavile novi comeback damskog izgleda. Sharon Stone i Nicole Kidman predvodnice su tog stila. No, kad je riječ o tom modnom izrazu, valja naglasiti da treba pripaziti da se ne skrene u "bapske vode" koje postaruju. Naime, osim bora, postarati vas može i loš modni stil.

Gwen Stefani koja je nedavno proslavila 43. rođendan, još uvijek si i te kako može priuštiti garderobu kao u mladosti. No, Gwen koja voli kombinirati elegantni, damski stil s ponekim rokerskim modnim detaljem zna što joj najbolje stoji te svojim imidžem može biti uzor ženama koje su prešle 40-tu, a ne izgledaju kao da su im "četri banke".

Starleta Kim Kardashian njeguje seksi izgled pin-up djevojke, kao i britanska starleta Jordan. One znaju što muškarci vole i ne libe se to i pokazati. A kako kaže stara narodna - o ukusima ne valja raspravljati. Ono što bi neki nazvali "droljastim" stilom, nekom drugom to izgleda seksi i privlačno.

Holivudske dive, žele li biti dive, moraju njegovati imidž te i u trapericama i običnoj majici moraju djelovati glamurozno, jer to je pravi dokaz da su dive. Kažu da se glumice rađaju kao dive. Modni stil naravno može tome pridonijeti, no važan faktor je i onaj kojim žena zrači. Primjerice, oskarovka Charlize Theron izgleda elegantno i u običnim levisicama i crnoj majici. A Charlize jest diva našeg vremena.

Među bračnim parovima koji ponajbolje utjelovljuju izraz "modno usklađeni " svakako su David i Victoria Beckham. Njih dvoje pomno paze na izgled, a to se može primijetiti i kad ih paparazzi snime za vrijeme šetnje, u sportskom izdanju. Victoria njeguje elegantni, seksi stil, voli minimalizam, što se očituje i u njenim kreacijama, dok David voli pomalo dandy stil za svečanije prigode, a casual za nešto neformalnije trenutke.

Kate Middleton uvijek je u žiži interesa medija, kad je odjevena, a još više kad nije. No, činjenica jest da je njen modni stil postao pravim uzorom mnogim mladim ženama koje ga nastoje kopirati. Sve je počelo s famoznom plavom haljinom, potom se nastavilo s vjenčanicom, a onda i drugim kreacijama za svakodnevne službene obveze. Kate je jedna od modnih ikona našega vremena. (Piše Sandy URAN BRNČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter