Dalmatino zagrijao kanfanarsku noc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoštvo mladih, ali i onih starijih, uživalo je u koncertu pop sastava Dalmatino na rukometnom igralištu u Kanfanaru.

Pred izlazak benda publiku je zagrijavala grupa Rekonstrukcija, a koncert su clanovi Dalmatina otvorili skladbom "Dodi nocas u moj san" s njihovog drugog albuma "Dobro jutro". Uslijedila je i izvedba istoimene pjesme kojom pocinje ovaj album iz 2003. godine.

Dalmatino je, predvoden frontmenima Ivom Jagnjicem i Zdravkom Sunarom, odmah uspostavio dobru komunikaciju s publikom, koja se nije libila zapjevati i zaplesati, a koncert je bio satkan ponajviše od pjesama s prvog albuma "Cukar i sol", kojim se bend proslavio najprije u Dalmaciji te potom i diljem cijele Hrvatske.



"Grdelin" i "Zvizda danica" bile su prve na redu, a nisu izostali ni hitovi "Ditelina s cet'ri lista", "Cukar i sol" te "Cvit od kamena", koji su bili na vrhovima top-lista i nezaobilazni su na svakoj pravoj fešti, pa tako i ovoj kanfanarskoj.

Nije manjkalo ni skladbi sa zadnjeg albuma, izdanog 2009. godine - "Lipa ric", a clanovi benda su otpjevali i novu skladbu "Moj dom".

Opuštena atmosfera potrajala je do ranih jutarnjih sati. Rijec je o vecim koncertima s kojima je Opcina Kanfanar pocela lani, s ciljem obogacivanja društvenog života, a ovaj je bio najava odnosno uvertira u nastup najznacajnijih hrvatskih klapa.

Fešta i druženje poceli su vec u popodnevnim satima bogatom nagradnom igrom uz vino i bakalar te nastupom Livija Morosina i Rekonstrukcije. (Napisala i snimila M. MEDIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter