Dalmacija: Orkanska bura čupa stabla i nosi krovove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski vatrogasci imaju pune ruke posla. Razlog je orkanska bura koja je čupala stabla i nosila krovove na širem splitskom području. Tijekom noći i jutra zabilježen je niz dojava u dežurnom operativnom centru, otkriva Ivica Brajčić, dežurni operativac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split.

"Uklanjanje stabla, to je bila Lora, pa smo onda u 4 i 30 imali opet neko uklanjanje lima sa zgrade. Pa se to nastavilo dalje u 7 i 30 u Kranjčevićevoj, gdje smo uklanjali ogradu. U 7 i 50 imali smo još jedno uklanjanje stabla u Klovićevoj ulici i jednog stabla u Parku mladeži. I sada ima još intervencija u tijeku, urušio se jedan dimnjak i još više ovih manjih intervencija, gdje je trebala i nije trebala naša pomoć", istaknuo je Brajčić.

U policijskom biltenu zabilježeno je 12 prometnih nesreća. Jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije lakše ozlijeđene. U devet prometnih nesreća zabilježena je samo materijalna šteta.

Olujna bura stvara poteškoće i u trajektnom prometu.

"U prekidu su sve katamaranske linije pa tako neće ploviti ni katamaran u pravcu Visa. Također, neće isploviti katamaran iz luke Ubli, kao ni Bola iz Jelse, a od trajektnih linija od sinoć je od 19 sati u prekidu ona Split - Rogač, znači za otok Šoltu. A od jutros je još u prekidu trajektna linija Makarska - Sumartin. Trajekt Drvenik - Sućuraj je jutros isplovio, ali se zbog jakog vjetra morao vratiti. Ostale linije prema Visu i Supetru plove redovito", istaknuo je Ante Mrvica, koordinator trećeg plovnog područja Jadrolinije.

U ostatku dana očekuje se normalizacija pomorskog prometa i slabljenje bure.

Bura probleme stvara i u Makarskoj, Šibeniku te u drugim dijelovima Dalmacije. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter