Dalić pokazala dobru volju da se riješe problemi brodogradilišta Uljanik i 3. maj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević izjavio je u četvrtak nakon sastanka s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić kako je ministrica pokazala dobru volju da se riješe problemi brodogradilišta Uljanik i 3. maj u iduća dva do tri tjedna. 

"Sastanak je bio oko problema Uljanika i 3. maja, problemi su locirani. Potpredsjednica Vlade iskazala je dobru volju, kao i Vlada, da se problem riješi već u iduća dva do tri tjedna s obzirom na trenutnu situaciju", rekao je Dragičević novinarima pred Banskim dvorima. 

Sindikat će pomoći da se riješe poslovne teškoće Uljanik grupe, koja je preuzela i 3, maj, a očekuje da se to što brže učini kako bi Grupacija i ta brodogradilišta normalno profunkcionirali, poručio je Dragičević. 

Upitan je li mu Dalić konkretno naznačila što će učiniti Dragičević je rekao kako "postoji jedna mogućnost, a to je dokapitalizacija". "Za sada ne znamo postoji li interes ali očekujemo da će se kroz tri tjedna možda to doznati, a nakon dokapitalizacije treba ići s programima restrukturiranja, konsolidacije i ostalog", kazao je. 

Dalić je prošlog tjedna u Saboru, odgovarajući na zastupničko pitanje o problemima u poslovanju Uljanik grupe, rekla kako je brodogradilište Uljanik upozoreno da smanji dugove prema dobavljačima, dok je za 3. maj zatražena provedba proračunskog nadzora.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter