Dalibor Talajic pobjednik foto ex temporea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi fotografski ex tempore "Fotourist: fasade" koji je Kreativna kuca/Casa creativa Vodnjan raspisala u suradnji s Udrugom ljubitelja fotografije Format, okoncan je u nedjelju navecer dodjelom nagrada.

Prvu nagradu, odnosno izložbu s katalogom pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana u prostoru koji odredi Grad osvojio je Dalibor Talajic iz Rovinja. Mijat Gavran iz Umaga dobitnik je druge nagrade koja podrazumijeva izložbu u Kreativnoj kuci, a treca je pripala Zoltanu Nadu (Pula), te ukljucuje razvijanje 20 fotografija formata 20x30 centimetara u studiju Foto Vujcic.

Troclani žiri u sastavu Hassan Abdelghani, ?ani Celija i Neven Lazarevic dodijelio je nagradu najmladoj sudionici, 19-godišnjoj Paoli Marinic iz Galižane, koja ce pohadati besplatni tecaj fotografije u udruzi Format.

- Tema natjecaja kojemu se odazvalo tridesetak fotografa s ukupno 72 fotografije bile su fasade u širem smislu - stvoriti pricu poveznicu s bogatom tradicijom zadanog podneblja, Vodnjana, kazala je Roberta Weissman Nagy u ime Kreativne kuce, jednog od organizatora,.

Nagradenima je diplome dodijelio gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic, a ispred kuce projektorom su prikazivane sve pristigle fotografije.

Clan žirija ?ani Celija rekao je da im nije bilo lako odabrati najbolje fotografije te da je bilo puno kvalitetnih uradaka, istaknuvši i da se svi sudionici nisu pridržavali propozicija natjecaja te da nisu slali fotografije u zadanoj dimenziji, a Neven Lazarevic je dodao da je bilo i ofrlje napravljenih uradaka.

Roberta Weissman Nagy, koja je od Grada Vodnjana dobila na trogodišnje korištenje prostor u kojemu je nastala Kreativna kuca, rekla je da ce ona imati trostruku djelatnost: prezentacijsku, obuhvatit ce i njezin rad na osobnim projektima, kao i suradnju s raznim udrugama. Tu ce svoje radionice imati i najmladi.


Podijeli: Facebook Twiter