Dalekometni projektili Medena i Hoxhe 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još u petak navečer Šijana Spartans, As Doblanović i Barban 2013 uspjeli su izboriti prolaz u sljedeće kolo. Najteži su put imali igrači Barbana 2013 koji su tek nakon sedmeraca pobijedili Tivoli odnosno mlade seniore juniorskih godišta Velog Vrha. M. Kalčić i Puletić bili su precizni dok Vekiću i B. Vujici to nije pošlo za nogom. Nimalo lako nije bilo ni As Doblanoviću koji su naišli na jaki otpor Seljana, a presudio je tek jedan pogodak Lolića. Lišjera klinici su poveli, ali su se daleko iskusniji Šijanci vrlo brzo vratili i preokrenuli rezultat. Kako je na klupi Lišjere bio tek jedan rezervni igrač, bilo je jasno da će ih prije ili poslije izdati snaga i kako se neće uspjeti vratiti.

Subotu su otvorili Caffe bar Cookie i Matadori, prošlogodišnji osvajači amaterske lige Ožujsko Grada Pule. Josip Matovina (Cookie) doveo je svoju ekipu u vodstvo, ali je nedugo zatim autogolom sve vratio na početak i utakmicu odveo do sedmeraca. Tamo su Matadori bili smireniji i s pogotkom više slavili prolaz. Rovinjski Barbieri u tvrdoj su utakmici bez puno prilika nadvisili Bregzit koji će ostati upamćeni po jednoj bizarnosti. Kad je ostalo tek nekoliko minuta do kraja utakmice odlučili su se ubaciti igrača-vratara u igru, kako bi stvorili višak. U toj zamjeni iz igre je osim vratara izašao i jedan igrač pa su neko vrijeme umjesto sa šest igrača, igrali s petoricom bez vratara. CB Picccolo iz Tara nakon sedmeraca i pogodaka Stojnića i Salakovića ostaju na turniru, jer su njihovi protivnici iz Rapca to uspjeli učiniti tek preko Trajkovskog.

Iskustvo presudilo

Isključenja voditelja, crveni kartoni igrača, poništeni pogoci, mijenjanje sudačkih odluka, pritisak na suce, rezultatski preokreti… sve je to stalo u pola sata igre EL Stila i Limpressa. Izjednačena igra gdje su mlađi "limari" bili rastrčaniji, a iskusniji "električari" bolje postavljeni, nije ni mogla završiti drugačije nego remijem. A onda je odluka o pobjedniku pala sa sedam metara gdje su Lisjak i Lajtman pogodili, dok je na drugoj strani to učinio samo Mašić. Zanimljivo i igrački kvalitetno bilo je u srazu igrača Smoljanci – Slobode koji se nazivaju Slipci i više preferiraju veliki nogomet te Gladijatora koji su ipak malonogometni igrači. Presudio je bivši državi prvak u futsalu Dean Meden koji je prije nekoliko godina bio član Nacionala.

- Nije bilo ni malo lako jer smo nas sedam neposredno pred utakmicu došli iz Zagreba, a protivnici su kvalitetni i čvrsti. Dva smo se puta morali vraćati iz rezultatskog minusa i na kraju uspjeli - rekao je Meden.

Savičentini su se branili i izveli dvije odlične kontre koje su završile pogotkom, dok su Gladijatori veći dio vremena provodili u polju protivnika i dalekometnim udarcima Medena pokušavali poravnati rezultat. To im je i uspjelo.

- Volim pucati iz daljine i sasvim mi je svejedno da li je to lijeva ili desna noga. Ovog puta sam od četiri udarca dva puta pogodio s desetak metara i zadovoljan sam. Ipak, ovo je uspjeh svih nas i ne treba nikog izdvajati - skroman je bio Dean Meden.

Dvojbe nije bilo kada su na parket istrčali Stolarija Istra i cure iz Istre 1961. Ovog puta, s obzirom da nisu imali vratarku na gol je stao Willy Beker i punih 11 minuta čuvao mrežu netaknutom. Izbjegavali su "stolari" pucati s distance, htjeli su doći do gola i samo gurnuti loptu u mrežu, no kako im to nije uspijevalo Hoxha je potegnuo i "načeo" mrežu Istre 1961. Očito se i naljutio jer je to ponovio još četiri puta.

Obračun veterana

Pulska Punta pokazala je karakter. Do 43 sekunde prije kraja bili su u rezultatskom minusu, a onda preko Milutinovića kada su igrali bez vratara izjednačili, a doslovno sa zvukom sirene jakim udarcem pod gredu Bafa i pobijedili. Mladi igrači Umaga, Novigrada i Buja pojačani s dva "stranca" iz Njemačke mogu žaliti jer su bili u najmanju ruku podjednaki, a dva puta je vratnica spriječila da povećaju vodstvo.

U veteranskom turniru odigrane su dvije utakmice. Banjolci su prošli i drugu prepreku na "Ulici", ne tako uvjerljivo kao prvi put, ali sasvim dostatno za prolaz. Nisu se dali "pregaziti" od šofera koji su zapravo eliminirali sami sebe. Kod jednog udarca iz kuta vratar Pliško je nespretnom intervencijom gurnuo loptu u svoju mrežu, a njegove kolege nisu do samog kraja znale ispraviti taj propust. Druga utakmica bila je brža i agilnija od nekih u glavnom turniru, no to nije dugo trajalo. Dok je bilo snage igralo se lijepo, a onda je nervoza uzela maha. Jedni su se žestili na zapisnički stol i "curenje" minuta, a drugi na same sebe do te mjere da su selili na tribinu. Na kraju je bilo neminovno da se i međusobno "obračunaju". Nažalost. Pobijedili su Šijanci zahvaljujući dvostrukom strijelcu Pekici i zasluženo izborili četvrtfinale.

(Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter