Daleko od gomile

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I Jazzbina Pula Jazz se drži nekih novogodišnjih tradicija, i to, protivno drugima, organizira koncerte i prvog dana nove godine. U lounge baru hotela Pula je tako nastupio kvartet sastavljen od vrsnih pulskih jazzera, a to su kontrabasist Nenad Mirt, bubnjar Adriano Bernobic, gitarist Boro Lukic i trubac Branko Sterpin. Kao i obicno za ovu prigodu, repertoar je bio sastavljen od izvedbi jazz klasika poput "Stella By Starlight", "Just Friends" ili "Lady Bird", dok se medu uglavnom bržim stvarima našla i jedna balada "You Don't Know What Love Is".

Ovaj koncert doista spada u neobicnije glazbene doživljaje jer se dogadao daleko od ociju i ušiju, na rubu grada, u pospano kasno poslijepodne nakon novogodišnje fešte, dok su se gosti hotela spremali za vecernji objed.

Organizator Jazzbine Željko Markovic izjavio je da je optimistican unatoc tome što je lani podmetnut požar u Cabahiji te se manifestacija preselila u novi prostor, Dom hrvatskih branitelja. Ovaj jazz festival nastavlja jednakim, ako ne i ucestalijim ritmom jer su se gostovanja vrhunskih stranih glazbenika pokazala kao jako dobar projekt, veli Markovic.

Jedna od osobina prošlogodišnje Jazzbine bilo je i gostovanje mahom jazzera iz New Yorka. No, kako sam kaže, dobre muzike ima svuda, pa je najavio gostovanje jednog od najvecih perkusionista današnjice, a to je Cyro Baptista iz Brazila koji dolazi u pratnji svog kultnog benda Banquet Of The Spirits. Vec 20. veljace u Pulu stiže Vasil Hadžimanov sa svojim orkestrom, promovirati novi album.


Podijeli: Facebook Twiter