Daleko je Hrvatska od oporavka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Daleko je Hrvatska od oporavka koji spominje premijerka Jadranka Kosor samo zato što se povecao izvoz i smanjio uvoz, niti ce Hrvatska izici iz recesije u trecem kvartalu u godini Jadranke Kosor. Broj zaposlenih je sa 1,52 milijuna pao na 1,43 - što je skoro 90 tisuca. Nelikvidnost je veca od osam milijardi kuna, a BDP je pao za 2,5 posto prema podacima za lipanj, rekao je saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare.

- U sedam mjeseci Vlada je uzela 26 milijardi kuna, a nedostajat ce joj još sedam. Industrijska proizvodnja pala je za cetiri posto, investicije za cak 11 posto. Prema podacima Fine, investicije su smanjenje u 19 od 21 županije, a najgore nam najavljuje ministar Frišcic - rebalans proracuna u kolovozu, jer inace nece biti za place i penzije, ali ovaj se put nece dirati penzije, vec samo place, kaže Kajin.

Na upit novinara, za Jakovcicev performans na poreckom Trgu slobode Kajin je rekao da je djetinjast.

- No Ivan Jakovcic ima pravo braniti slobodu rijeci. Zar svi po njemu mogu udarati, a on ne može izreci istinu? Ne može Jakovcic imati manje sloboda govora od umjetnika i ima pravo suditi o njihovu radu, kazao je Kajin.

Na pitanje hoce li poslušati svog stranackog vodu Jakovcica i preuzeti funkciju potpredsjednika Vlade pobijedi li Kukuriku koalicija na sljedecim državnim izborima, Kajin nije dao direktan odgovor vec je rekao da je njemu mjesto u Saboru.

Dotaknuo se i teme oporezivanja banaka što po njemu nije dobra ideja, vec smatra da bi bilo puno korisnije kada bi se radikalno oporezivao odljev dividendi banaka i poduzeca kao što su T-HT i Ina.


Podijeli: Facebook Twiter