Daleka putovanja za malo novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvatila vas je recesija, nemate novca, a žudite za dalekim putovanjima? Nema problema, donosimo vam popis jeftinijih destinacija koje možete posjetiti, a da ne ispraznite racun u banci. Australski Daily Telegraph donosi popis jeftinijih destinacija koje ce vas oduševiti.

Indija

Vec godinama Indija glasi za jeftinu destinaciju, i to mnogi znaju. No, možda ne znate da Indija ima puno više za ponuditi osim bolivudskih filmova i Taj Mahala. Što kažete o putovanju na sjever? Penjanje u Ladaku, gdje su planinski vrhovi velicanstveni, a zrak svjež. Ili što kažete na surfanje u Port Blairu, u zaljevu Bengal? Ove destinacije pružit ce vam pravu avanturu za malo novca. Najjeftiniji smještaj u Port Blairu je u hostelu Youth, nocenje je 1,25 dolara.



Nepal

Dom Mount Everesta vec se dugo nalazi na popisu putnika koji su u potrazi za jeftinim destinacijama i vec desetljecima slovi za jedno od najboljih odredišta za one s plitkim džepom. Ova država u južnoj Aziji, bez izlaza na more, putnicima nudi puno toga, a najvažnije od svega je da nije skupo.

Indonezija

Iako je u posljednjih nekoliko godina zbog svega što se dogadalo izgubila svoje mjesto s to-do liste mnogih putnika, Indonezija ima puno toga za ponuditi. Otocna država u jugoistocnoj Aziji može se pohvaliti predivnim plažama. A sve dok se držite podalje od najpopularnijih turistickih destinacija, vaš racun nece biti opterecen.



Iran

Iran? Isti onaj Iran koji je Bush uvrstio u "Osovinu zla"? Ma, zaboravite na takvu propagandu i prepustite se zemlji koja ce zadovoljiti sve vaše prohtjeve. Za pocetak – jeftino je: za 25 dolara na dan možete spavati u pristojnom hotelu i jesti koliko vam srce želi. Ono što necete vidjeti u Iranu je masovni turizam, ali zato cete vidjeti "cuda" jer ova zemlja vapi za posjetiteljima te ih zaslužuje. Izmedu ostalog, mještani su nevjerojatno gostoljubivi.



Poljska

Unatoc tome što se pridružila Europskoj uniji, Poljska je još uvijek jeftinija destinacija. S 29 dolara na dan možete uživati istražujuci ovu zemlju. Ruralna i pitoreskna naselja, a k tome i jeftina, oduševit ce vas, a mali gradici, poput Krasnystawa u regiji Lubelskie, pravi su užitak za posjetitelje.


Podijeli: Facebook Twiter