Dala dvije mirovine za lažno zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je pocetkom tjedna prevarila 74-godišnju Puljanku A. S. kojoj je za 4.300 kuna prodala šest komada nakita od lažnog zlata i nestala, 31-godišnja Rumunjka pronadena je i uhicena na podrucju policijske postaje Prelogu te kriminalisticki obradena.

Rumunjka je stariju Puljanku prevarila prošlog utorka u Zagrebackoj ulici. Na cesti joj je za 300 kuna ponudila prsten koji je izgledao kao zlatni i 74-godišnjakinja je pristala na kupnju, uvjerena da je prsten zlatni. Rumunjka je potom, ocito uvidjevši da je naišla na plodno tlo, Puljanki ponudila još cetiri lancica i pet prstena koji su takoder kao da su od zlata, no bakica joj je rekla da nema novaca.

Medutim, 31-godišnjakinja joj je ponudila da ce je odvesti kuci te da ce joj onda dati novac, na što je starica pristala. Rumunjka ju je tada odvela do njezinog doma gdje joj je starica dala još cetiri tisuce kuna te potom nestala.

U meduvremenu je starica otišla kod zlatara radi procjene nakita, no njezinu žalost, utvrdeno je da se radi o lažnjacima. Prijevaru je prijavila policiji koja je prevaranticu ubrzo pronašla te je prijavila za pocinjeno kazneno djelo.


Podijeli: Facebook Twiter