Dajla: Vozio otpad bez odobrenja

(K. TADIJIĆ)
(K. TADIJIĆ)

Policija je protiv 33-godišnjaka iz Nove Gradiške podnijela odgovarajuću prijavu radi radi sakupljanja i prijevoza sekundarnih sirovina bez potrebitih odobrenja. Njega je policija u četvrtak zaustavila oko 11. 40 sati u Dajli, nedaleko Novigrada dok je upravljao kamionom Mercedes, novogradiških oznaka.

Pregledom tovarnog prostora nalazila se veća količina otpadnog materijala i sekundarnih sirovina, a obavljenim provjerama utvrđeno je da muškarac nema potrebito odobrenje za sakupljanje i prijevoz otpada. Zbog sumnje da je 33-godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, policija će podnijeti obavijest nadležnom tijelu Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Policija upozorava građane da sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, pravna i fizička osoba, odnosno obrtnik može započeti i obavljati djelatnost sakupljanja otpada postupkom sakupljanja otpada i interventnog sakupljanja otpada te djelatnost oporabe, zbrinjavanja ili druge obrade otpada, nakon što ishodi odgovarajuću dozvolu.

Zahtjev za izdavanje dozvole podnosi se nadležnom upravnom tijelu, a za područje Istre to je nadležni upravni odjel u Istarskoj županiji koji se bavi zaštitom prirode i okoliša. Što se tiče prijevoza otpada, pravna ili fizička osoba-obrtnik može obavljati djelatnost prijevoza otpada ako je upisana u očevidnik prijevoznika otpada, a prilikom prijevoza otpada, prijevoznik je dužan imati propisanu dokumentaciju o otpadu kojeg prevozi. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter