Dajla je naša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija odgovorilo je Svetoj Stolici na prošlotjednu notu Državnog tajništva u kojoj je Vatikan tražio objašnjenje odluke Ministarstva pravosuda prema kojoj je imovina župe Dajla vracena u vlasništvo Hrvatske. Odgovor je upucen u obliku note koja je predana predstavniku Apostolske nuncijature u Zagrebu.

"U noti su pojašnjeni pravni aspekti rješenja Ministarstva pravosuda od 9. kolovoza 2011. godine kojim se utvrduje ništavost donesenih rješenja Ureda za imovinsko pravne odnose Istarske županije u Bujama, a kojima su župi Dajla dani u vlasništvo poljoprivredna zemljišta te neizgradena gradevinska zemljišta u katastarskim opcinama Brtonigla i Novigrad, odnosno kojima je utvrdeno pravo na naknadu župi Dajla", priopceno je sa Zrinjevca.

Osim diplomatske note, Svetoj Stolici poslan je i tekst odluke Ministarstva pravosuda te njegov prijevod na talijanski jezik, "u kojem su detaljno navedene sve relevantne pravne cinjenice i mjerodavni pravni okvir". Ministarstvo je zapravo potvrdilo da Hrvatska ostaje pri svojoj odluci kad je u pitanju župa Dajla i njezina imovina. (I. F.)

 


Podijeli: Facebook Twiter