"Daj pare, di su pare", viknuo je zakrabuljeni tat

Turistička agencija Apartmani Adriatic nalazi se u središtu porečkog naselja Špadići (A. DAGOSTIN)
Turistička agencija Apartmani Adriatic nalazi se u središtu porečkog naselja Špadići (A. DAGOSTIN)

Dva naoružana i maskirana pljačkaša orobila su u srijedu malo prije 18 sati turističku agenciju u središtu Špadića, a samo četiri sata kasnije opljačkana je INA-ina benzinska postaja u Taru.

Iako nije potvrđeno da se radi o istim tatima, kratki vremenski razmak i udaljenost od samo sedam kilometara upućuje da bi se moglo raditi o istom dvojcu, zasad nepoznatih počinitelja koji su viđeni s fantomkama na obje lokacije. Oružana pljačka turističke agencije Apartmani Adriatic, koja se nalazi preko puta Konzumova marketa u samom centru turistima napučenog porečkog naselja Špadići, prema policijskom priopćenju dogodila se u 17.50 sati uz prijetnju pištoljem. U vrijeme pljačke padala je kiša, pa u agenciji koja nudi privatni smještaj nije bilo turista, već su se nalazile dvije djelatnice od 21 i 51 godinu. "Svjesna sam bila da nas nisu došli ubiti, već da traže novac, i samo sam čekala da otiđu", kazala nam je šokirana djelatnica koja je htjela ostati anonimna dodavši da se sve odigralo vrlo brzo. S obzirom da je turistička sezona i dalje u punom jeku razbojnici nisu otišli praznih ruku iz agencije, ali policija ne otkriva kolika je svota ukradena.

Četiri sata kasnije, točnije u 21.55, dva su maskirana pljačkaša upala u INA-inu tarsku benzinsku postaju u Ulici Brajde na cesti Poreč-Novigrad. 58-godišnji djelatnik koji je bio sam na crpki upravo je brojao utržak pošto je bilo još pet minuta do kraja radnog vremena. "Daj pare, di su pare", viknuo je jedan zakrabuljeni počinitelj te ga poprskao sprejem ravno u oči, dok je drugi odgurnuo tako da je pao na tlo. Zatim su iz blagajne uzeli manju svotu novaca i uputili se u nepoznatom smjeru. Pljačkaši visokog rasta i mršave konstitucije bili su odjeveni potpuno u crno s fantomkama na glavi. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter