Dado Topic snima spot u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snimateljska ekipa užurbano postavlja kameru, asistenti rasvjete podešavaju jacinu svjetla, make up artisti šminkaju glavne glumce - takva se scena mogla vidjeti u utorak u poreckoj sportskoj dvorani Žatika gdje se snimala jedna od mnogobrojnih scena za novi videospot poznatog rock glazbenika Dade Topica koja ce pratiti njegovu pjesmu "Jakove moj". To je dio cetverodnevnog snimanja, a kako doznajemo od redateljice Katje Restovic, rijec je o videouratku u potpuno poreckom duhu buduci da su sve scene snimljene u gradu.

"Prica videospota je nježna, velika i bezvremenska. Govori o ocu koji je jednog božicnog jutra odlucio sjesti za klavir i napisati pjesmu svome sinu. Punu ljubavi, podrške i savjeta, onih koje svaki roditelj želi za svoje dijete. Da živi ispravno, iskreno i cvrsto. Da ima vjeru u sebe i u ljude - to ja u filmu prikazujem kroz tri razlicite generacije. Od dobi kad smo mala djeca, dobi kad smo u pubertetu i tek okušavamo život, do dobi kad smo vec sami i dobili smo svoje prve udarce. Dado i njegov rock bend u pozadini, koje snimamo u prostorima Žatike, kroz cijeli spot imaju ulogu naratora koji nam donose pjesmu u svom rock štihu", prica Restovic, redateljica koja je suradivala s mnogim poznatim pjevacima na našoj estradi. Suradnja s Topicem vec je dala dobre rezultate te je ovo njihov peti zajednicki uradak.



Brojne su lokacije na kojima se spot snima, ali i glumci i statisti, cak dvadesetak njih. Ulogu djecaka u dobi od 5 do 6 godina tumaci Porecan Filip Ružic, mladica u pubertetskoj dobi utjelovio je Topicev sin Rea, dok odraslog muškarca u tridesetim godinama glumi još jedan Porecan, Goran Goleš. Uz Restovic, koja osim režije potpisuje i montažu, na spotu rade još i snimatelj Josip Ružic iz Rosa Arta, asistenti kamere, rasvjete i tona Marin Brkljaca i Mirza Novalija te make up majstor Robert Kozjak uz asistenciju Terezije Ružic.

"'Jakove moj' je nova pjesma, ne želi biti hit ili estradno popularna, to je pjesma za božicni period. Croatia Records je odlucio napraviti remake mog albuma 'Apsolutno sve', na kojem ce se nalaziti i ova pjesma i spot kao dio promotivnih aktivnosti. S obzirom na to da za Božic svi pjevaju neke poznate teme, ova je pjesma iz nekog drugog svijeta. Ako je Isus sin svih, mi smo tu temu željeli obraditi s ovog aspekta", veli Topic. Tekst i glazbu potpisuje Damir Farkaš, ujedno i producent spota, a audiouradak je sniman u studiju Smokva Dragutina Smokovica. Ovaj ce CD pratiti i dvostruki DVD s raznim snimkama koncerata i videomaterijalima, a trebao bi izaci u predbožicnom periodu.

Na pitanje tko je odabrao Porec za mjesto snimanja Topic istice da su on i Restovic odluku donijeli zajednicki jer su oboje zaljubljenici u ovaj grad, koji im je blizak i gdje im je ugodno raditi. U sljedeca ce dva dana odraditi ostatak snimanja, nakon cega slijedi montaža i završno brušenje videospota, koji ce premijeru doživjeti pocetkom prosinca na HTV-u.


Podijeli: Facebook Twiter