Dačić upozoren na diverziju, ali je sigurno sletio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zrakoplov srbijanskog premijera Ivice Dačića sletio je u četvrtak navečer oko 21.20 sati u Beograd, nakon što je tijekom dana Sigurnosno-informativna agencija (BIA) upozorila Dačića da je na toj letjelici kojom se vraćao iz Irske mogućna diverzija.

Članovi vlade nastavit će s redovitim aktivnostima i nikakve kriminalne skupine ne mogu utjecati na satnicu rada i obaveze vlade, izjavio je Dačić nakon dolaska u Beograd i najavio novi režim osiguranja državnih zrakoplova.

Dačić je novinarima rekao da je informacija o tome da zrakopolov nije imao odgovarajuće osiguranje dobijena tek kad je letjelica već bila u Dublinu.

Vladin zrakoplov bit će ubuduće pod 24-satnim nadzorom, a tijekom boravka u inozemstvu pozornost će biti usmjerena i na mogućnost diverzije.

Srbijanski premijer nije želio reći o kojim je kriminalnim skupinama riječ za koje se vjeruje da kane ugroziti sigurnost najviših srbijanskih dužnosnika. Dačić je istaknuo kako nije prvi put da je dobio sličnu informaciju o ugroženosti njegove osobne sigurnosti, te sigurnosti članova njegove obitelji.

MUP je Dačića izvijestio kako BIA ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje uz pomoć osoba koje imaju pristup vladinu zrakopolovu izazovu kvar na zrakoplovu u inozemstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsjednika vlade. Unatoč jučerašnjem upozorenju, Dačić je, nakon konzultacija s vicepremijerom i koordinatorom službi sigurnosti Aleksandrom Vučićem, ravnateljem policije Miloradom Veljovićem i posadom zrakoplova, ipak odlučio poletjeti iz Dublina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter