Dačić pozvao Srbe na Kosovu da izađu na izbore

Srbijanski premijer Ivica Dačić pozvao Srbe na Kosovu da izađu na izbore
Srbijanski premijer Ivica Dačić pozvao Srbe na Kosovu da izađu na izbore

Srbijanski premijer Ivica Dačić pozvao je u subotu na skupu u Gračanici kod Prištine kosovske Srbe da izađu na lokalne izbore i glasuju za političke snage koje će voditi jedinstvenu politiku s Beogradom u zaštiti srpskih državnih i nacionalnih interesa, izvijestili su beogradski mediji.

Dačić je građanima na skupu ispred manastira Gračanica rekao da Priština nema potrebe negodovati zbog miješanja Beograda u izbore na Kosovu, jer kosovski Srbi već znaju da je "jedinstvena borba za nacionalne interese jedini jamac njihovog opstanka na Kosovu".

On je ocijenio kako Prištini odgovora da što manje Srba izađe na lokalne izbore.

"Moramo učiniti nešto što njima ne odgovara, a to je uzeti vlast i iskoristiti je za svoje interese", poručio je sunarodnjacima na Kosovu Dačić i pozvao srpske političke čimbenike na Kosovu da se ne sukobljavaju međusobno i da "Srbi ne ginu od srpske ruke, već da tragaju za jedinstvom".

"Nema pomoći srpskom narodu na Kosovu ako Srbija nije jaka, a ona ne može biti jaka ako nije jedinstvena i zato vas pozivam na jedinstvo u obrani naših nacionalnih i državnih interesa", rekao je Dačić.

Komentirajući ocjenu kosovskog premijera Hashima Thacija da je njegov posjet Kosovu vjerskog karaktera, premijer Srbije se suglasio i rekao kako je to točno jer on "vjeruje u Srbiju" i zato što je "Kosovo za svakog Srbina sveta zemlja, a dolazak u nju hodočašće".

Dačić je poručio i da se Srbi za svoje interese na Kosovu danas ne mogu boriti oružjem već isključivo političkim sredstvima. "Dosta nam je bilo poraza na Kosovu, treba nam pobjeda i zato od vas tražim pobjedu na lokalnim izborima. To nije pobjeda za srpsku listu, to je pobjeda za jedinstvo Beograda i Srba s Kosova i Metohije. Želim da vas Bog čuva, ali da i mi malo pomognemo Bogu tako što ćemo malo više pomoći jedni drugima i zato ne smije biti svađa između Beograda i Srba na Kosovu", poručio je Dačić i ponovio poziv sunarodnjacima da 3. studenog izađu na izbore. (Hina/AFP


Podijeli: Facebook Twiter