Dačić: Politika Srbije prema BiH ostaje ista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik vlade Srbije Ivica Dačić kazao je u srijedu u Banjoj Luci kako odnos njegove zemlje prema Bosni i Hercegovini ostaje na tragu ranijeg opredjeljenja da se ona mora urediti isključivo na temelju unutarnjeg dogovora tri konstitutivna naroda.

"Ne želimo se miješati u unutarnja pitanja RS i BiH no imamo principijelan stav: ono o čemu se dogovore dva entiteta i tri naroda prihvatljivo je i za nas", kazao je novinarima Dačić nakon sastanka s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom.

Dačić je u Banju Luku doputovao radi održavanja zajedničke sjednice vlada Srbije i Republike Srpske što se prakticira u okviru sporazuma o posebnim paralelnim odnosima u čemu srbijanski premijer ne vidi ništa sporno a pri tom ističe opredjeljenje da se suradnja Banje Luke i Beograda nastavi.

"Mi vrlo odgovorno pristupamo ovom poslu", izjavio je Dačić. Predsjednik srbijanske vlade je kazao kako je ponudu za održavanje zajedničkih sjednica vlada prenio i predsjedatelju Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi kao i premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću.

Predsjednik RS Dodik je kazao kako između vlasti tog entiteta i Srbije postoji visoki stupanj razumijevanja.

Posebne paralelne veze između dva bosanskohercegovačka entiteta sa susjednim državama dopuštene su odredbama Daytonskog sporazuma no Hrvatska je odustala od gradnje takvih veza s Federacijom BiH odlučivši se umjesto toga jačati one na državnoj razini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter