Dacic: Ne ponašajmo se kao Hrvati!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Srbije Boris Tadic u cetvrtak je najoštrije osudio huliganske napade na navijace rukometne reprezentacije Hrvatske i izrazio žaljenje zbog izgreda u kojima su ozlijedeni hrvatski navijaci. Tadic je istaknuo kako je nasilje ''apsolutno neprihvatljivo'' i da istraga, uhicenje i procesuiranje svih koji su sudjelovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkracem mogucem roku.

''Pozivam sve iskrene navijace naše reprezentacije da u petak na utakmici protiv reprezentacije Hrvatske pokažu pravi sportski duh i da na fer i korektan nacin bodre rukometaše. Fair-play mora uvijek biti dio igre na terenu, ali i nacin navijanja u dvorani. Jedino takvim, dostojanstvenim ponašanjem navijaca, i u dvorani i izvan nje, možemo na pravi nacin biti potpora našim reprezentativcima'', porucio je Tadic u priopcenju upucenom iz njegova predsjednickog ureda.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dacic takoder je u cetvrtak istaknuo da su izgredi poput napada na hrvatske navijace ''apsolutno nedopustivi''.

''Ovi izgredi ruše ugled naše države, mi se ne trebamo ponašati kao oni, kada naši tamo odu, vec naprotiv, i policija Srbije i policija Hrvatske trebaju uhititi sve ove huligane, jer to nisu huligani, to su oni koji cine kaznena djela'', kazao je ministar novinarima prilikom predstavljanja istraživanja o stajalištima javnosti o radu policije.

Dacic je, zajedno s ravnateljem srbijanske policije Miloradom Veljovicem, porucio da je srbijanska policija spremna za polufinalni mec u beogradskoj Areni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter