Dačić: dosta je politike "Kosovo je Srbija"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanski premijer i vođa Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić u subotu je u Beogradu ocijenio da je "dosta bilo priče - Kosovo je Srbija" jer je u realnom životu Kosovo od Srbije sve dalje.

"Mi nećemo neovisnost pokrajine, ali moramo kazati što hoćemo", naglasio je Dačić u Beogradu na sjednici Središnjeg odbora SPS-a, čiji je predsjednik.

Dačić je istaknuo da se "do konačnog rješenja za Kosovo i Metohiju može doći samo dijalogom" i da državni vrh Srbije traga za tim rješenjem.

On je kao prioritet istaknuo brigu o Srbima koji žive na Kosovu, i ocijenio kao licemjerje to što danas socijaliste za Kosovo "optužuju oni koji su tijekom bombardiranja (1999.) pobjegli iz zemlje i oni koji školuju djecu u zemljama EU-a".

"SPS je ratovala za Kosovo, a optužuju nas oni koji su 13 godina iz dana u dan predavali to Kosovo i nisu uspjeli sačuvati ono što mi jesmo. U njihovo vrijeme izgrađeni su temelji za kosovski suverenitet. Sad se mora spasiti ono što se spasiti može", istaknuo je Ivica Dačić. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter