Đaci OŠ Vidikovac slušali o bioraznolikosti

Učenici aktivno sudjeluju u projektima škole (M. ANGELINI)
Učenici aktivno sudjeluju u projektima škole (M. ANGELINI)

U sklopu međunarodnog projekta ESFALP, Europske škole za živući planet, čija je sudionica i pulska OŠ Vidikovac, danas je ondje održano predavanje o biološkoj raznolikosti. Predavač je bio Slavko Brana, stručni suradnik Nature Histrice, a nakon predavanja učenici od petog do osmog razreda sudjelovali su u radionici World cafe.

- Na radionicama razgovaramo o projektnim temama, učenici iznose svoja mišljenja i na taj način zajednički sudjelujemo u projektu, interaktivno, rekla nam je voditeljica Marija Benčić Vukičević.

Cilj je, nastavila je, objasniti učenicima, učiteljima i roditeljima važnost smanjenja ekološkog otiska i očuvanja biološke raznolikosti kao preduvjeta zdravog i sigurnog života. Također, tako se promovira buđenje ekološke svijesti, povezuje se zajednica prema održivoj budućnosti i podiže svijest o potrebi smanjenja potrošnje u kućanstvima.

U sklopu istog projekta dosad je ostvareno niz aktivnosti, poput akcije "Besplatni zagrljaji", radionice izrade sapuna od maslinovog ulja, a slijedi radionice projekta "Smanjimo (Let's reduce)", u kojima će učenici učiti o primjerice smanjenju potrošnje vode, struje, papira, opasnih kemijskih sredstava u kućanstvima, (ne)pravilnom odlaganju otpada i tako dalje. Također, u pripremi je i izrada eko-kalendara. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter