Da o Brijuni rivijeri, ne preko medija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zasad je jedino pulski gradonacelnik Boris Miletic odgovorio na dopis Sindikata Istre i Kvarnera koji je krajem prošlog mjeseca od nacelnika Fažane, Vodnjana i pulskog gradonacelnika zatražio da ne potpisuju nikakve sporazume i dokumente vezane uz projekt Brijuni rivijera bez da u njima prethodno nije precizno definiran broj radnika koji ce u sklopu projekta raditi na neodredeno vrijeme.

SIK je zatražio da svi sporazumi imaju uvrštenu klauzulu da se u svakom trenutku mogu raskinuti, ukoliko se prekrši odredba o nacinu zapošljavanja jer u protivnom ce se pokazati da se projektom samo pogoduje investitorima.

Odgovori nacelnice Fažane Ade Damjanac i vodnjanskog gradonacelnika Klaudia Vitasovica još nisu stigli, dok je pulski gradonacelnik odgovorio predsjedniku SIK-a Bruni Bulicu, rekavši mu da se slaže s konstatacijom da je otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje prioritet te da ce upravo realizacija Brijuni rivijere omoguciti razvoj grada od kojeg ce svi gradani imati koristi.

Miletic je naglasio da ce Grad u sklopu projekta razmatrati odluku o davanju prava gradnje za zemljište u vlasništvu Grada Pule, kao i odluku o donošenju prostornih planova.

"Preciziranje broja ljudi koji ce se zaposliti biti ce moguce definirati tek nakon što se za podrucja obuhvata projekta utvrdi namjena, nakon što se detaljnim planovima preciziraju sadržaji koji ce se u buducnosti moci realizirati i nakon što se odabere strateški partner koji je voljan pristupiti realizaciji projekata", odgovorio je pulski gradonacelnik.

Na red je pozvao sindikalca Bulica rekavši mu da je "investicija u gospodarstvo ozbiljan posao koji traži odgovorno ponašanje te da davanje paušalnih prijedloga putem medija ne može smatrati potezom odgovornog socijalnog partnera".

U pismu mu je porucio da ovakav prijedlog sindikata koristi jedino pojedincima ciji je cilj politiziranje i osobna promocija te da mu je upravo stoga odgovorio osobno, a ne putem medija.


Podijeli: Facebook Twiter