Da najboljeg prijatelja ne zadavite na putovanju...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako vam je netko dugogodišnji prijatelj i odlicno se slažete, to ne znaci da ste kompatibilni na putovanjima. Na putovanju vam se mogu dogoditi i stvari koje niste planirali, a na njih nece svi reagirati jednako.

Nekompatibilan suputnik putovanje može pretvoriti u nocnu moru, a to su mnogi zasigurno vec i iskusili. Živite u uvjerenju da neku osobu odlicno poznajete i onda se nadete u situaciji da biste je nakon nekog vremena najradije zadavili.

U stranoj ste zemlji i stvari se ne odvijaju onako kako ste planirali. Umjesto da ste jedno drugome podrška, na površinu pocinju izlaziti stvari s kojima jednostavno ne možete izaci na kraj. Poznato?

Dakle, prije nego krenete na put, sjednite i porazgovarajte o putovanju i prioritetima. Cak vas i najbolji prijatelj, kojeg znate 20 godina, koji je spasio vašeg psa ili dao bubreg vašoj sestri, ponekad na putu može dovesti do ludila.

Na stranici lonelyplanet.com objavljeno je što trebate uzeti u obzir da biste sprijecili sukob i nocnu moru:

? Koliki vam je budžet?

Mnogima je, cak i onima s cvrstom vezom, ovo bila kap koja je prelila cašu: nalazite se u prometnoj ulici dok pljušti, kilometrima od hostela. Prijatelj želi hodati i uštedjeti novac, a vi biste što prije željeli doci do hostela i osušiti se. Nije lako putovati s osobom koja opsesivno pazi na svaku kunu. Prije putovanja razgovarajte o tome koliki si budžet svatko od vas može priuštiti, o raspoloživim sredstvima za smještaj, hranu, prijevoz...

? Razdvojite se na neko vrijeme

Sasvim je u redu razici se u nekom trenutku ako imate razlicite preferencije. Ako jedna osoba stalno udovoljava prohtjevima i željama druge osobe, radeci stvari koje baš i ne bi radila, posjecujuci mjesta koja joj nisu zanimljiva, napetost se može samo povecati. Razdvajanje na tri sata ili tri dana olakšat ce stvari. To nije znak problema, to je samo dobra politika. Osim toga, moci cete kasnije podijeliti razlicita iskustva i bit ce zanimljivije.

? Dnevni i nocni raspored

Rasprava o dnevnoj aktivnosti je dobra stvar. Neizljeciva nocna ptica može poremetiti planove osobe koja je jutarnji tip i obrnuto.

? Budite obzirni prema drugima

Na putovanju ce vam dobro doci malo finoce i obzira. Morate biti svjesni raspoloženja svog suputnika. Izbalansirajte njegove i svoje potrebe. Budite uredni ako inace niste i slicno.


Podijeli: Facebook Twiter