Da je do škole, svi bi bili odlikaši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki broj Puljana sinoc je u svega dva sata obišao novi kompleks na Velom Vrhu, školu i vrtic, koji ce se službeno otvoriti sutra. Posjetitelji su, ocekivano, bili iznenadeni ljepotom novih školskih prostorija te su jednoglasno zakljucili da ce, bude li se sudilo po izgledu, svi školarci biti - odlikaši.

Cijeli kompleks od cetiri zgrade zauzima 7.800 cetvornih metara, a Grad je u realizaciju utrošio cak 66 milijuna kuna, zajedno s objektima obližnjeg vrtica i Mjesnog odbora.

Martina Pereša, koju smo zatekli s prijateljicama u obilasku, u novu školu godinu krenut ce kao osmašica. Usporedujuci staro i novo zdanje jednostavno je rekla "ova je doista super".

- Stara nam je zgrada bila premalena, bilo nam je tijesno, a ova je savršena. Ima liftove, vrtove, puno zelenila, veliko igralište u sredini, veliku knjižnicu i super dvoranu. Taman cu jednu godinu uživati u njoj, rekla nam je Pereša.

Alenka Maras, majka Mihaela koji ce u ovu školu krenuti kao prvašic i Marine koja ce u šesti razred, vrlo je zadovoljna. Nakon obilaska veli da je gradevinski sve savršeno izvedeno i izgleda super, ali je pitanje koliko ce biti toplo u školi i kako ce se hladiti i grijati.

- Sve je stvarno super. Dvorana je velika, ucionice prostrane, a cijeli je kompleks obojan veselim bojama. Koliko ce to biti po volji djeci, hoce li ih iritirati ili ce im se svidjeti, vidjet cemo, rekla je Maras te ustvrdila da je za roditelje dobro što ce sva djeca ici u jutarnjoj smjeni na nastavu što do sada nije bio slucaj.

Zadovoljstvo nije krila niti ravnateljica škole Karmen Kranjec.

- Uzbudena sam, ushicena i vesela. Nitko nije vjerovao da cemo do pocetka rujna uspjeti sve realizirati jer, kada se zna da je gradnja pocela 3. kolovoza lani, sve je trebalo odraditi u samo 13 mjeseci, kaže Kranjec. Malo koji ucitelj danas u Hrvatskoj može se pohvaliti svojim kabinetom s racunalom i svime što mu treba, a u ovoj školi na 16 ucionica u predmetnoj nastavi ima 12 kabineta.

Na igralištu škole, gdje se nekada nalazila stara škola, prigodno je jucer održana i prijateljska nogometna utakmica izmedu djecaka uzrasta do 11 godina iz NK "Velog Vrha" i NK "Štinjana", a posjetitelje su u plesnom dijelu programa zabavljali clanovi Break dance kluba "Pula".


Podijeli: Facebook Twiter