Dax J donosi iz Londona u Pulu novi val techno energije

Dax J, londonski producent sirovim će technom otvoriti ljetnu Slurp! sezonu
Dax J, londonski producent sirovim će technom otvoriti ljetnu Slurp! sezonu

Predstavljajući izvođače iz širokog spektra elektroničke produkcije, vukući korijene iz Sirup Nation festivala, Slurp! festival slavi ove godine petogodišnji jubilej.

I ovog će se ljeta u seriji clubbinga (jedan mjesečno) održati na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, a za razliku od prethodne dvije godine, kada su ovaj festival otvarali renomirani predstavnici s domaće scene Petar Dundov i Miss Sunshine, na prvom ovogodišnjem izdanju za nepunih mjesec dana - u subotu 20. lipnja - nastupit će mladi i sve popularniji britanski producent s berlinskom adresom Dax J. Lokalnu scenu predstavljat će Disrupted Project u live izdanju te XXL i Innaca kao DJ podrška, a kao gost dolazi i Gars, rezident u sve priznatijem zagrebačkom klupskom programu Escape.

Uz uvodni 20. lipnja, ostala tri festivalska izdanja održat će se na istoj lokaciji 11. srpnja, 8. kolovoza, i 26. rujna.

Londonski DJ i producent Dax J jedan je od rodonačelnika suvremenog moćnog i sirovog techno zvuka. Surađujući s velikim imenima kao što su Mark Broom, O [Phase], Truss i Shifted, definirao je monolitni zvuk, čineći ovaj pravac i dalje uzbudljivim. S 15 je godina počeo vrtjeti jungle na piratskim radijima, a ti se slomljeni ritmovi i dalje provlače kroz njegove trake. Nakon što se istesao i kroz garage i drum'n'bass beatove, jednog je ljeta na Ibizi otkrio techno, a kao i brojni drugi britanski producenti, dom je našao u Berlinu. Vrhunski audioinženjer, vodi vlastiti studio i vinyl-only etiketu Monnom Black, svjetski čuvenu po cutting edge zvuku. Na novogodišnjem je maratonu u zagrebačkom Sirupu doslovno pomeo floor i doveo plesače u ekstazu, a na tvrđavu Punta Christo donosi novi val techno energije.

Disrupted Project (Alen Špionjak) svoja je prva izdanja od 2006. godine potpisivao pod pseudonimom Allen Spion, prezentirajući u to vrijeme melodičniju stranu svoje vizije. Inspiriran zvukovima pop-syntha osamdesetih i Detroit techna 90-ih, nije trebalo puno vremena da potpuno oslobodi i posveti svoju interpretaciju zvuku, koji čine varijacije prljavih dub techno chordova, reverb padova i one shot vokala, sve do acid bass linija, berlinskog atmosa i electra.

Gars prati elektroničku glazbu više od 15 godina; prve žurke organizirao je isključivo za najbliže prijatelje u prostoriji za probe punk grupe Pasi, čiji je član već skoro 19 godina, a od 2012. postaje generalni manager i resident DJ kluba Tunel u Rijeci.

Boban Skaramuca aka XXL je karijeru Dj-a započeo na Fourt Bourgignonu u Puli 1998. godine; nastupao je u brojnim klubovima u Istri i Hrvatskoj te na Valkana Beach Festivalu, a njegov zvuk danas uključuje duboke i groovy elemente, preko electra i minimala, do progressive housea i techna.

Innaca je rođen 1991. u Puli, i vrlo je brzo shvatio da će glazba imati posebno mjesto u njegovom životu, te je s vremenom počeo DJ-irati na privatnim partijima, miješajući svoj vlastiti ritam i glazbu uopće s različitim stilovima techno i house glazbe inspiriran imenima kao što su Richie Hawtin, Derrick May, Laurent Garnier... Danas Innaca definira svoj stil kao duboki tech house, a bavi se i produkcijom te organizacijom partija kroz M.A.D. Crew. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter