Da izađu na Santoriovu, moraju voziti oko naselja

Zatvoren izlaz Mohorovićeve ulice na Santoriovu
Zatvoren izlaz Mohorovićeve ulice na Santoriovu

Dovršetkom rekonstrukcije Santoriove ulice poboljšan je promet jednim od glavnih prometnih pravaca grada. Trebao bi biti bolji i za građane Šišanskog naselja, barem onih između Ulice Rižanske skupštine i Kraške ulice, dionice koja je rekonstruirana. Međutim, stanari Mohorovićeve i dijela Barbalićeve ulice ne misle tako. Naime, riječ je o naselju točno preko puta bivšeg prometnog ulaza u pulsku Opću bolnicu u kojem se nalazi desetak višestambenih zgrada s otprilike 200-tinjak domaćinstava, a svaka ima svoje omanje parkiralište, koje povezuje jedna prometna traka.

Upravo tom je naselju, nakon rekonstrukcije Santoriove ulice,  zatvoren izlaz iz Mohorovićeve ulice (kod kioska) pa se sada vlasnici vozila iz tih deset zgrada gužvaju po izrazito uskoj ulici i jednom normalnom izlazu na Barbalićevu ulicu te dva izlaza preko nogostupa. Usto, neki možda koriste i bijeli put u Mohorovićevoj ulici kojim se može preko nogostupa na Ulicu Rižanske skupštine.

- Naravno da nismo protiv izvedene rekonstrukcije Santoriove ulice, kao ni kružnog toka na križanju s Barbalićevom ulicom koji je uvelike doprinio poboljšanju sigurnosti, ali zatvaranjem izlaza iz Mohorovićeve na Santoriovu ulicu stvorili su nam velike probleme. Pogotovo ujutro kada svi idemo na posao pa se borimo izaći iz našeg naselja gdje je ionako prometnica toliko uska da prolazi samo jedno vozilo. Kada su se već odlučili na zatvaranje izlaza, hoće li rekonstruirati i prometnicu unutar našeg naselja, požalio nam se jedan od stanara. (G. ROJNIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter