Da autobusi mogu proci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podrucjem opcine Tinjan prolazi nekoliko županijskih cesta kojima redovito voze školski autobusi, a koje skoro sasvim nalikuju na uske i nepregledne nerazvrstane putove: u vijugavim i oštrim zavojima vidljivost i sigurnost narušena je i zaraslim gromacama i uzvisinama koje se uz rubove tih cestica uzdižu kao u doba kad su njima prolazila samo zaprežna kola.

Vec godinama se na sjednicama ovdašnjeg Opcinskog vijeca cuju zahtjevi za sanacijom opasnih mjesta na županijskim cestama, vec dulje vrijeme i opcinska uprava o tome pregovara sa Županijskom upravom za ceste, i nakon eksperimentalnog proširivanja dva kilometra ceste Muntrilja-Rajki prije nekoliko godina došlo je vrijeme i za "napad" na takve dionice na podrucju cijele opcine.

Ovih se dana radi na kilometar i pol dugoj županijskoj cesti Butori - Milohanici. Od raslinja, zemlje i kamenja cisti se pojas širok jedan metar sa svake strane ceste, nasipava se tucanikom i dobro nabija odnosno uvaljava, tako da se u slucaju frontalnog susreta dva teška vozila mogu bezbrižno mimoici.

Radove izvode Istarske ceste, a investitor je Županijska uprava za ceste kojoj je to dio redovitog godišnjeg programa održavanja županijskih prometnica. Širina postojeceg asfaltnog kolnika nece se mijenjati, vec se samo osigurava bolja preglednost i sigurnost. Kad se ovaj pravac dovrši, slijedi kraca ljetna pauza, da bi krajem kolovoza bio "napadnut" najduži i po opsegu posla najsloženiji pravac na Tinjanštini: županijska cesta Milinki - Kringa - Mofardini.


Podijeli: Facebook Twiter