D. Tomić: Vrijeme je za gostujuću pobjedu

Povratak kapetana - Dario Tomić (M. MIJOŠEK)
Povratak kapetana - Dario Tomić (M. MIJOŠEK)

Nakon dvije i pol godine izbivanja, nogometaši Istre 1961 danas će, točno u 15 sati, ponovno istrčati na stadionu u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zaprešić. Posljednje gostovanje kod Intera budi lijepa sjećanja kod navijača pulskog prvoligaša, jer su na njemu "zeleno-žuti" slavili s 2:0 i na "Drosinu" donijeli tri boda, ono što im u ovoj sezoni još niti jednom nije pošlo za nogom.

Najbliže tom dosegu bili su u četvrtom kolu u osječkom Gradskom vrtu, ali u šestoj minuti sudačke nadoknade vremena ukazao se Andrej Lukić i produljio pobjednički post Puljana u ogledima odigranim s onu stranu Učke. Posljednji gostujući trobod "zeleno-žuti" su osvojili 4. svibnja ove godine kad su u Kranjčevićevoj svladali Lokomotivu i u pulskoj svlačionici se nadaju da bi danas mogli reprizirati taj scenarij.

- Očekuje nas zahtjevno gostovanje jer je Inter dobra momčad, ali koja ipak nije u rangu s Dinamom, Rijekom ili Hajdukom tako da smatram da se nemamo čega bojati i tražit ćemo šansu da konačno stignemo do pobjede i izvan Pule - rekao je Dario Tomić, kapetan Istre 1961, koji kao ni trener Robert Rubčić današnjim bodom ne bi bio zadovoljan.

- Iz ove perspektive sigurno ne bih, no puno će ovisiti o tome kako će se utakmica razvijati. Možda nam na kraju i bod bude velik kao kuća, poput onog u Koprivnici kad smo loše odigrali i na kraju bili sretni što nismo poraženi, možda budemo žalili za punim plijenom kao u Osijeku, ali definitivno ćemo u Zaprešiću od prve minute krenuti po pobjedu.

Prvi ovosezonski ogled susjeda na ljestvici na kojoj Istra 1961 zauzima peto mjesto, a Inter se s bodom manje nalazi stepenicu ispod, završio je na "Drosini" rezultatom 0:0 uz jako malo stvorenih prilika za postizanje pogodaka. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter