Cvor Šijana državna tajna?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izglasavanje državnog proracuna za sljedecu godinu koji, prema vladajucima, i dalje sadrži sve socijalne, ali i graditeljske programe, za Pulu bi trebao biti znak da ce država, odnosno Hrvatske ceste, sljedece godine uistinu izgraditi kružni tok na ulazu u grad.

Objekt kojim bi se riješilo cvorište na ulazu u Pulu vec je ove godine izbacen, a potom vracen u državni program gradnje infrastrukture. Medutim, s obzirom na krizu i propuh u državnoj blagajni neizvjesno je hoce li se i realizirati u 2011. godini.

"Za sada se iz projekcija novog državnog proracuna ne uspijeva išcitati hoce li u njemu biti izgradnja kružnog toka jer je proracun prezentiran bez direktnih programa Hrvatskih cesta, koje su nositelj tog projekta. Dok se ne prezentiraju ti programi, necemo moci znati je li rješenje cvorišta na ulazu u grad i dalje u programu izgradnje", kaže nadležni procelnik Damir Prhat.

Ne bude li veliki kružni tok u Šijani u novom državnom proracunu, za Pulu to nosi još najmanje dvije, tri godine nesnosnih prometnih gužvi na ulazu i u gradu. Bilo bi to drugo izbacivanje iz državnog programa izgradnje iako se radi o najkriticnijoj tocki ne samo pulskog, vec i istarskog prometa. Ipak, gradske vlasti uvjerene su da ce se obecanja najvišeg državnog vrha ipak ostvariti.

"Naznake da ce se u gradnju krenuti iduce godine ipak postoje. Prije svega, tu mislim na obecanja premijerke Jadranke Kosor i državnog tajnika za infrastrukturu pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislava Mihotica.

Nemamo za sada razloga sumnjati u njihove rijeci jer je odradeno mnogo predradnji i nadamo se da ce se cvorište na ulazu u Pulu realizirati. No, kao što sam rekao, bez projekcija državnog proracuna s programima za sada to ne možemo sa sigurnošcu potvrditi", zakljucio je procelnik.

Prema dosadašnjim najavama, izgradnja objekta na dvije razine trebala bi poceti iduce godine i predvida se da bi u osam do deset mjeseci radovi mogli biti završeni.


Podijeli: Facebook Twiter