Cvor Baderna zatvoren do prosinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dio Istarskog ipsilona kod cvora Baderna bit ce zatvoren za sav promet svaki dan do 11. prosinca, doznajemo iz Bina-Istre, koncesionara gradnje Ipsilona. Cvorište je zatvoreno danas u 14.30 sati, a razlog je izgradnja punog profila autoceste.

- Na cvoru Baderna treba izvršiti prilagodbe za izgradnju drugog kraka Istarskog ipsilona. Ocekuje nas priprema oko kilometra ceste, dio na kojem treba obaviti zemljane radove, postavljanje javne rasvjete i ostale infrastrukture. S obzirom na veliki broj miniranja koja moramo izvoditi, a možemo ih obavljati samo danju, morali smo zatvoriti dionicu ceste za sav promet, kaže Christian Santalesa, direktor tvrtke Upravljanje i održavanje Bina-Istre.

Tijekom sljedeca dva mjeseca promet ce se odvijati obilaznim putevima, županijskim cestama od Višnjana prema Porecu, te od cvora Medaki na cestu Žbandaj - Porec, a Santalesa dodaje da je rijec o jednom od cvorova na Ipsilonu s kojim ce biti najmanje problema kod preusmjeravanja prometa buduci da je povezanost od spomenutih izlaza do Poreca dosta dobra.

- Cvor smo morali zatvoriti za sav promet kako bi se ubrzali radovi te kako bismo mogli što prije otvoriti sve dionice. Ona od Pule do Kanfanara bit ce otvorena do ljeta sljedece godine, a Umag - Kanfanar do turisticke sezone 2011. godine, dodaje Santalesa. Zahvaljuje vozacima na strpljenju i istice kako do sada zbog zatvaranja prometa nije bilo incidenata ni žalbi korisnika, a promet olakšava i cinjenica što za sada nije bilo kašnjenja prilikom otvaranja dionica Ipsilona u naznaceno vrijeme.

Podsjetimo, osim cvora Baderna, dio Ipsilona od Medaki do Višnjana zatvoren je za sav promet svakog radnog dana od 13 do 14.30 sati, a ovaj režim na snazi ostaje do 18. prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter