"Cvjetovi" za Bi Village te marinu i kamp u Vrsaru

Vrsarska marina (V. BUGARIN/arhiva)
Vrsarska marina (V. BUGARIN/arhiva)

Dobru turističku godinu usprkos svim poteškoćama Istrani ipak neće na kraju proslaviti turističkim priznanjima. Naime, ove godine Istra nije nominirana za niti jedan Turistički cvijet destinacije, turističku nagradu za odredišta koja se od ove godine dodjeljuje na Danima hrvatskog turizma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske radio televizije (HRT), Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i tvrtke Falkensteiner Hotels&Residences koji su počeli danas u Falkensteinerovom resortu Punta Skala nedaleko Zadra. Riječ je o akciji nagrađivanja svih destinacija na Jadranu te na kontinentu koju od ove godine zajednički provode HGK i HRT u suradnji s HTZ-om.

No, u Istru su ipak stigla neka priznanja. Turistički cvijet, naime, dobili su marina u Vrsaru u kategoriji malih marina, fažanski kamp Bi Village za najbolji veliki kamp u Hrvatskoj te gradska plaža u Vrsaru kao najbolja plaža na Jadranu.

HTZ je pak nagradio Eko muzej Batana u Rovinju nagradom "Doživi Hrvatsku - Experience Croatia" u kategoriji kulturne ustanove, dok je Stancija 1904 iz Smoljanci kraj Svetvinčenta dobila nagradu EDEN u izboru Europske destinacije izvrsnosti.

Također, u akciji HTZ-a "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" u Istru je stiglo pet priznanja. Sandra Gobin, direktorica sektora turizam u pulskoj agenciji Uniline najbolja je djelatnica u kategoriji organizator putovanja, Vesna Korda, voditeljica razvoja tržišta za luksuzne hotele u Maistri najbolji je djelatnik u marketingu i prodaji, Marina Stražić, voditeljica animacijskog tima u tarskom kampu Lanterna najbolja je animatorica, Romano Brečević iz Istraturista najbolji je vozač, a Savo Glišić iz Zračne luke Pula proglašen je najboljim djelatnikom u zračnom prometu. (B. BAN)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter