Cvjetni vikend u Poreču

(v. Md.)
(v. Md.)

"Cvjetni vikend" je porečku sportsku dvoranu "Veli Jože" doslovce odjenuo u cvijeće, i to iznutra i izvana. Već na samom ulazu u grad na ovu je manifestaciju ukazivao drveni voz okićen điranama, a pred dvoranom su zadivljeno zastajkivali klinci jer su ih dočekivali od cvijeća ispleteni likovi omiljenog crtića za najmlađe "Peppa Pig".

Sedmo izdanje porečkog "Cvjetnog vikenda" otvorio je u subotu ujutro gradonačelnik Edi Štifanić koji je, zajedno s direktorom ovdašnjeg komunalca Usluga Milanom Lakovićem, u ime organizatora, pozvao prisutne da se kreativno pridruže ovoj manifestaciji. Svečanosti je prisustvovalo stotinjak djece iz pet porečkih vrtića i nižih razreda osnovne škole, također i predstavnici istarskih učeničkih zadruga, kao i njihovi gosti iz susjedne, Primorsko-goranske županije iz Čabra i Broda na Kupi. Ovogodišnji partner sajma je Srednja škola Mate Balote koja se predstavlja sadnicama iz vlastitog rasadnika.

A na cvjetnom sajmu kao na cvjetnom sajmu - sve pršti od boja i mirisa. Promatrači i kupci najviše su se interesirali za ljetno cvijeće za balkone i terase te vrtne gredice kao i začinsko bilje. Svoje radove ponudili su i članovi porečkog Društva invalida te još nekoliko proizvođača na neki način vezanih uz cvijeće i ljekovito bilje pa se tako još sutra, do 19 sati (ulaz je slobodan) uz cvjetne sadnice mogu kupiti i razni suveniri, maslinovo ulje i biljni kozmetički pripravci. (Napisala i snimila V. MEDVEDEC)


Podijeli: Facebook Twiter