Cvjetni uzorci hit iducega proljeca i ljeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudeci po novitetima predstavljenima na Tjednu mode u New Yorku, i iduceg proljeca i ljeta nosit ce se cvjetni uzorci. Inspiraciju za novu kolekciju, u kojoj takoder obiluju cvjetni motivi, venecuelska je dizajnerica Carolina Herrera pronašla u obiteljskim fotografijama koje je u njezin atelje na Manhattanu donijela njezina krojacica iz Koreje. Rezultat je egzoticna, misticna kombinacija modernog i tradicionalnog, Istoka i Zapada.

Šareno, lepršavo, veselo i odvažno - samo su neki od epiteta kojima se može opisati nova proljetna kolekcija dizajnerice Betsey Johnson koja je modnu pistu u Lincoln Centru pretvorila u cool newyoršku ulicu. Njezine kreacije iz prvog su reda proucavale mnoge poznate osobe, poput Carmen Electre, Ciare, Denise Richards i super vitke Kelly Osbourne koja je, nakon što je smršavjela na velicinu 34, uspješno uskocila u jednu od haljinica iz nove kolekcije svoje omiljene dizajnerice.



Novu, medu kriticarima odlicno prihvacenu, kolekciju u New Yorku je predstavila i Victoria Beckham koja je u svoje nove kreacije odjenula manekenke koje «ne izgledaju premršavo» kako mladim djevojkama ne bi pružala pogrešnu poruku.

Jedan od najutjecajnijih americkih kreatora Marc Jacobs inspiraciju je pronašao u sedamdesetima. Svilene suknje i haljine, hlace širokih nogavica, uzorci nalik poznatim Missonijevim prugicama i slicni retro motivi - ono je što za iduce proljece i ljeto predlaže slavni Amerikanac.


Podijeli: Facebook Twiter