Cvjetni detalji za ljepši dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cvjetni motivi ponovno su hit u uredenju interijera. U apstraktnim ili realisticnim prikazima, raskošnom koloritu, jednobojni ili crno-bijeli, cvjetni motivi ce unijeti vedrinu u prostor.Cvjetni motivi, koji se pojavljuju kao uzorci na sjedecim garniturama, foteljama, zavjesama, zastorima, zidnim ili podnim oblogama, spadaju u klasike koji su uvijek moderni. No, najnoviji trendovi ih ponovo stavljaju na istaknutu poziciju jer ce svježinom i asocijacijama koje pobuduju staviti u drugi plan probleme koji nas svakodnevno okružuju.

Naglašeni cvjetni motivi, velicinom i bojom, izazov su koji trendovi postavljaju pred sve one koji ureduju prostor. Iako cete modne kriterije zadovoljiti i umjerenijim uzorcima, odvažni i hrabri, odlucit ce se za smjele naglašene kombinacije, kojima se postiže željeni ugodaj opuštanja, rasterecenja i vedrine. Cvjetni motivi su jedan od trendovskih odgovora na recesiju i mentalno sivilo koje ona donosi sa sobom.Osim u uzorku, cvjetni motivi se mogu pojaviti kao osnovna tema u dizajniranju namještaja. U cvjetnim oblicima se izvode uzglavlja kreveta, nasloni stolica, fronte namještaja, konture tepiha. Sjedece garniture ili foteljice se u svom osnovnom kubusu mogu oblikovati u cvjetnim oblicima i tako zadovoljiti dvije funkcije – sjedenje i dekoriranje.

Najjednostavniji nacin uvodenja cvjetnih motiva u spavacu sobu je odabirom posteljine ili prekrivaca s cvjetnim uzorcima. Bojom i stilom ih povežite s postojecim zavjesama. Ukoliko su oni jednobojni, imat cete više slobode za poigravanje velicinama i bojama cvjetnih motiva.Trendovski tepisi imaju naglašene motive i bogat kolorit. Vrlo su dominantni i kao takvi traže postavu umjerenijeg, minimalistickog namještaja te boje koje ce se uklopiti u nijanse tepiha. Ukoliko se odlucite za ovakve razigrane tepihe, posvetite posebnu pažnju odabiru namještaja kako bi se u konacnoj postavi na pravilan nacin isticali i tepih i namještaj. Preporucujemo odabir namještaja u jednoj boji, odnosno materijalu.

Ukoliko želite diskretno provuci cvjetne uzorke u dnevnom boravku, ucinite to uvodenjem taburea koji ce poslužiti kao klub stolic te jastucicima u istom uzorku. Na ovaj nacin cete vrlo jednostavno i efektno osvježiti prostor i unijeti u njega vedrinu.

Cvjetni motivi se pocinju pojavljivati i na pomalo neuobicajenim elementima kao što su dekorativna grijaca tijela. Cvjetne aplikacije u razlicitim bojama ili apstraktnim crno-bijelim izvedbama, postaju zapaženi dijelovi interijera. Na taj nacin grijace tijelo oplemenjuje prostor svojom izraženom dekorativnom ulogom.


Podijeli: Facebook Twiter