Cvirnova majica prodana za 4.200 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Majica sada vec bivšeg RTL-ova snimatelja Ivana Cvirna s natpisom na engleskom "Ne trebam seks, Vlada me j... svaki dan" kupljena za samo nekoliko dolara, u srijedu je prodana za cak 4.200 kuna. Novac ce kupac izravno uplatiti na racun udruge za promicanje humanih vrijednosti Svjetlo života, a bit ce iskorišten za potrebe malodobne djece bez adekvatne roditeljske skrbi, s poteškocama u razvoju i ostalim oboljenjima.

Dobrotvorna aukcija za Cvirnovu majicu trajala je deset dana, a pogledalo ju je više od 14.000 posjetitelja iz 50-ak zemalja te su za nju dane ukupno 132 ponude. Kako se neslužbeno doznaje, anonimni se kupac trenutno nalazi na godišnjem odmoru, a navodno je izrazio želju da se osobno nade sa Cvirnom cim se vrati s mora. Zanimljivo je da je vlasnik majicu prodavao pod simbolicnim nadimkom "Demokracija", dok nadimak kupca "50 je vec kot 100" ukazuje na to da bi mogao biti iz Slovenije.

Cvirn je izgubio ugovor s RTL-om jer se na sjednici Vlade pojavio u spomenutoj majici, na što je burno reagirala premijerka Kosor rekavši da je u Vladu svatko dobrodošao, ali da ipak nije u redu da se to koristi za vrijedanje. Cvirn je nakon otkaza naglasio da je odlucio prodati majicu kupljenu u Sjedinjenim Državama putem Aukcije.hr, a cjelokupni izlicitirani iznos pokloniti onima kojima su ta sredstva potrebna.

- Majicu cu osobno uruciti kupcu, a Aukcija.hr ce je uokviriti da bi se što bolje ocuvala za buduca vremena kao opomena da sloboda misli nikad i nikako ne smije biti ugrožena, rekao je Cvirn prije aukcije.

Udruga Svjetlo života bavi se pružanjem emocionalne i psihicke potpore djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, oboljeloj djeci i djeci s poteškocama u razvoju kroz kreativne radionice crtanja, slikanja, kolaža, modeliranja, pripovijedanja i slicno. Takoder, daje materijalnu i financijsku pomoc socijalno ugroženim obiteljima s malodobnom djecom i samohranim majkama, kao i pomoc oboljeloj djeci u procesu ozdravljenja i rehabilitacije.


Podijeli: Facebook Twiter