Cvijeće u znak sjećanja na Nikolu Teslu


U povodu godišnjice smrti velikana znanosti Nikole Tesle, koji je umro 7. siječnja 1943. godine na pravoslavni Božić u dalekoj Americi, članovi Srpskog kulturnog društva Istre "Nikola Tesla" i njihovi prijatelji okupili su se danas kraj njegove biste u Huguesovom parku kod Elektroistre te uz prigodne riječi položiti cvijeće.

U znak sjećanja na velikog znanstvenika vijence su, u društvu okupljenih građana i predstavnika Grada Pule, položili zamjenica predsjednika SKDI-ja "Nikola Tesla" Branka Daić-Bursač te predsjednik Vijeća srpske manjine u Puli Milan Rašula koji je ustvrdio da je Nikola Tesla ponos srpskog roda i hrvatske domovine.

Rođen u Lici 1856. godine Nikola Tesla je nevjerojatnim izumima poput naizmjenične struje i radiouređaja te svojim uspješnim patentima promijenio svijet uvijek se trudeći poboljšati svakodnevni život svih ljudi. Zapamćen po skromnosti često je govorio da on zapravo nije izumitelj već da tek otkriva stvari koje već postoje i koje se zapravo nalaze svuda oko nas. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter