Cvijeće nas čini ljepšima i vrijedi truda

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

- Cvijeće nas čini ljepšima, te vrijedi truda i novca uloženog u njegovanje lijepo uređene okućnice, koje čitavu sliku Grada čine drugačijom. Devetu  godinu zaredom Grad Labin dodjeljuje nagrade za najljepše uređene okućnice i poneki balkon, u sklopu obilježavanja Dan Grada, poručila je na proglašenju najljepših okućnica, savjetnica za kulturu i informiranje Loredana Ružić Modrušan.

Suradnja Turističke zajednice, komunalnog poduzeća 1. Maj Labin, Mjesnih odbora i Grada, iznjedrila je ovu nagradu koja nam svima prostor za oko čini  ljepšim.

- Građani Labina osim smisla za lijepo, daju si truda i ulažu vremena kako bi svoje domove i balkone učinili lijepima sebi, ali i stanovnicima našeg grada, kao i brojnim posjetiteljima. Lijepe stvari čine grad ljepšim i ugodnijim za život, a mi se trudimo, da što je više moguće, potičemo takve inicijative. Čestitam nagrađenima i zahvaljujem se na silnom radu i trudu koji ulažu, da bi Labin bio još ljepši, dodala je Ružić Modrušan.

- Čestitam na radu i trudu koji ste uložili kako biste došli do konačnog rezultata. Labin je izuzetno uređen grad, i vi svojim trudom tome doprinosite. Ljubav i entuzijazam potrebni su za rad s cvijećem, a iz vaših okućnica se vidi da toga ne nedostaje`, poručio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Ove su godine nagrade bogatije, a obuhvaćaju komposter, poklon Komunalnog poduzeća 1. Maj Labin d.o.o., sadnicu ružmarina, poklon Rasadnika Dives, vrećicu s prigodnim poklonima Grada Labina i djelo "Garofula", Josipa Diminića. Kandidate za nagrade prijavljivali su predstavnici labinskih Mjesnih odbora, a nagrade su ove godine osvojili, iz Mjesnog odbora Rabac, obitelj Škopac, Ripenda, obitelj Rubinić, za Labin gornji, nagrađena je obitelj Abramić, a za Labin donji, obitelj Čekada. Najljepšom okućnicom na Kapelici proglašena je ona obitelji Ružić, za Mjesni odbor Kature, nagradu je primila obitelj Knapić, te Vinež, obitelj Klobas. Pohvaljen je projekt koji je protekle dvije godine realiziran u Starom gradu, a na inicijativu MO Labin gornji, o postavljanju lončanica duž starogradskih ulica. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter