Cvijeće je opako u modi: Flower Children nakit

Kristina Jaranović
Kristina Jaranović

Glomazan, efektan, a opet lagan, mekan i podatan, sve su to epiteti kojima bi se mogle opisati upečatljive i originalne ogrlice koje pršte energijom i jednostavno zovu na nošenje. No, kada čujete da se brend nakita zove Flower Children by K., jasno vam je da je iza njega nasmijano optimistično stvorenje, "dijete cvijeća" kako autorica Kristina Jaranović opisuje samu sebe.

Svojim upečatljivim i originalnim ogrlicama od tkanine uz dodatke dugmadi, zakovica, perlica, lanaca, privjesaka s naglaskom, naravno, na cvjetićima, Kristina je u kratkom vremenskom roku redefinirala pojam nakita kao nečeg decentnog i jedva primjetnog. Uz takav nakit sasvim je nebitno što ćete odjenuti, jer ionako će svi primijetiti samo ogrlicu. Tako je bilo i za vrijeme našeg razgovora na terasi Ribarske kolibe.

Naime, dok smo fotografirali Kristinine ogrlice, nitko nije ostao imun na njih - atraktivna Puljanka pristala je našem fotografu biti petominutni model za potrebe ovog teksta, dok je drugi gost, gospodin iz Beča, ugledavši ih odmah kupio za svoju suprugu ne jednu, već u slučaju da ne pogodi ukus voljene - dvije.

A svega toga ne bi bilo da Kristina nije ostala bez posla.

- Izradu nakita sam započela prije skoro tri godine. Prekretnica se u biti dogodila kad se ugasila firma u kojoj sam radila. Bilo je tu puno odbijenica, no na nagovor mame i dečka, odnosno od prije desetak dana muža, odlučila sam se okušati. Zapravo, oduvijek sam imala veliku želju izrađivati nakit, ali kao i svi, željela sam nešto drugačije. (L. BAGAR, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter