Cvijeće i darovi za Dan žena

Pulski policajci vozačice iznenadili cvijećem
Pulski policajci vozačice iznenadili cvijećem

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, predstavnici HAK-a Pula-Rovinj i prometne policije danas su ispred Arene pulskim vozačicama dijelili cvijeće. Brojne vozačice, koje je prometna policija zaustavljala, ostale su ugodno iznenađene kada su umjesto kazne dobile prigodan dar - narcis i letak HAK-a.

Policijski službenici i djelatnici HAK-a na taj su način prigodno obilježili dan na koji se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. (M. Vu.)
 

Gradonačelnik čestitao Dan žena korisnicama Doma "Alfredo Štiglić"
Povodom Međunarodnog dana žena, pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" te je svim korisnicama i radnicama na poklon darovao ruže. Miletić je pritom kazao kako je Međunarodni dan žena prilika da se svi zajedno prisjetimo velikih i hrabrih žena koje su se tijekom nesigurne povijesti borile za ravnopravnost spolova, a kojima danas izražavamo duboku zahvalnost i poštovanje.

Svim zaposlenim radnicama u Domu, kojih je 70-ak, Miletić je zahvalio na svemu što čine kako bi korisnicima bilo što ugodnije te im zaželio da im i ovaj dan protekne u sreći i dobrom zdravlju.

Pozdravivši brojne okupljene, ravnateljica ustanove Vesna Grubišić-Juhas također je ženama čestitala njihov dan te gradonačelnika ukratko upoznala s brojnim aktivnostima koje se trenutačno odvijaju u ustanovi. (B. P.)

Poreč: Volonterke Crvenog križa darivale Josipu Brečević
Volonterke porečkog Crvenog križa s porečkom Kineskinjom i humanitarkom Li Ying Liu, poznatijom pod nadimkom Lili, posjetile su i darovima razveselile vitalnu porečku seniorku, 92. godišnju Josipu Brečević.

Ova agilna nonica, sa zadovoljstvom je sjela na ćakulu s volonterkama i novinarkama, a posjeta je bila prilika za čestitke i sjećanja na neka prošla vremena.

Osim njoj, volonterke Crvenog križa i Lili 8. mart čestitale su i posjetile 84 žene s Poreštine u dobi od 80 do 100 godina, te im podijelile darove -  čestitke koje su izradili mališani škola u Taru i Vižinadi, te šal i jaglac u važu. (V. H.)

Pazinski antifašisti čestitali Dan žena

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Pazina prigodnom je svečanošću prema svojoj tradiciji proslavila Međunarodni dan žena.

Potpredsjednik UABA Aleksa Ladavac podsjetio je na stoljetnu borbu žena za svoja prava, a na kraju kratkog izlaganja svim je ženama čestitao Međunarodni dan žena, dodajući kako je ovo prigoda da se članovi UABA, a među njima je i priličan broj žena, sretnu i da drugaricama daruju cvijeće kao simbol i zahvalnosti za njihov trud u obiteljima, odnos prema djeci, ali i za političke aktivnosti.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić pridružio se čestitkama Međunarodnog dana žena dodajući kako je današnji dan posvećen ženama kao stupu društva, njihovim zaslugama u društvu, obitelji ali i odgoju djece.

U Pazinu, rekao je Krulčić, svakim se danom i svakim naraštajem položaj žene mijenja na bolje. Kako bi se napravio još jedan korak naprijed treba osigurati da žena u svim segmentima ima apsolutno ravnopravan položaj u društvu.

"To će se u ovoj zajednici ostvariti prvenstveno kroz školsku nastavu u jednoj smjeni kako bi se roditeljima omogućilo kvalitetno roditeljstvo, a izgradnjom vrtića i ostalih obrazovnih ustanova djeca će se moći odgajati u sigurnom okruženju i dobrom društvu u kojem će steći dobro obrazovanje", zaključio je Krulčić.

Proslavu je uveličala vokalna skupina Osnovne škole Vladimira Nazora, pod ravnanjem prof. Miloša Pernića i recitatorica Mirta Krsnik. (M. RIMANIĆ)

Rovinj: Pjesma, kolači i cvijeće za Dan žena

U sklopu obilježavanja Dana žena djelatnici Komunalnog servisa Rovinj na tržnici su dijelili cvijeće i kolače pripadnicama ljepšeg spola, a atmosferu su svirkom podigli i članovi skupine Boom. (M. Me.)          


Podijeli: Facebook Twiter