Cvajner: Duboko plavetnilo Ivone Verbanac

Ivona Verbanac uz svoje radove izložene u Cvajneru (B. VINCEK)
Ivona Verbanac uz svoje radove izložene u Cvajneru (B. VINCEK)

Samostalna izložba Ivone Verbanac, uz nastup DJ dvojca Stefano Bordi i Nicola Belli, otvorena je sinoć u pulskoj galeriji Cvajner u sklopu projekta Ame. Verbanac se predstavila serijom radova "Deep Blue" iz 2011. godine, koja je već bila izložena u više istarskih gradova. Autorica je bila nadahnuta morem, a radovi su ostvareni u kombiniranoj tehnici gdje iz plavetnila akvarela probijaju crne linije i šare grafita.

U katalogu izložbe povjesničar umjetnosti Eugen Borkovsky pojašnjava da je "na svim radovima primjetna gestualnost poteza olovkom i kistom, tamnosivom i tonovima plave boje kao nositelju izražajnosti. Nizanje poteza čini nakupine, rastere različitih gustoća. Radovi predstavljeni kao niz vizualnih jedinica sačinjavaju zaokruženu likovnu cjelinu. Figurativni zameci oblika iniciraju napeto iščitavanje. Nismo sigurni da li je autorica zaista željela iz pozadine izlučiti određeni oblik ili zabilježiti emocionalno stanje. Ivona nas naprosto zasipa snagom", piše Borkovsky.

Projekt Ame nije koncipiran kao party, ni kao konvencionalna izložba, a namijenjen je svima koji se vole družiti i opustiti uz glazbu i slike. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter