Cuvati se ranog pogotka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na stadionu Aldo Drosina održana je presica u povodu ogleda 21. kola Prve HNL na kojem ce Istra 1961 ugostiti Šibenik. Susret je to koji Puljani docekuju s nizom problema, jer na njemu sigurno nece zaigrati kartonirani Škoric i Belle, a uz njih dvojicu i sedmorica igraca su ovog tjedna imala zdravstvene probleme i pitanje je u kojoj ce mjeri, oni koji zaigraju, moci odgovoriti zahtjevima što pred njih budu postavljeni.

- Trenutno nam je najveci problem što momcad koju smo pripremali u Turskoj nismo mogli izvesti na teren od prve minute nastavka prvenstva. Krajem prvog dijela sezone igrali smo stalno u istom sastavu i kao plod toga stigli su i dobri rezultati, dok u ovom trenutku ne možemo stabilizirati momcad, što je za mene, kao trenera koji ne voli puno mijenjati, najgora stvar. No, sad sam na to primoran i jedino što želim je da sve ovo loše što nas u posljednje vrijeme prati stane i da napokon konsolidiramo redove te pocnemo na travnjaku pokazivati svoje pravo lice, rekao je Zoran Vulic.

U 20 dosad odigranih kola nogometaši Istre 1961 postigli su samo 15 pogodaka, dok su njihovi protivnici dvostruko više puta pronašli put do pulske mreže. No, više od samog broja primljenih pogodaka brine cinjenica da ih je vecina postignuta u ranim fazama susreta.

- Ne znam što nam se dogada. Puno pricam s igracima, pogotovo s tom užom obranom, ali jednostavno nam dode neki "blackout" i mi tek kod 0:1 pocnemo igrati. S druge pak strane teško postižemo gol, mada smo u Osijeku igrali prakticki s tri napadaca - Šehicem, Rodicem i Roceom - a poslije sam stavio Alimija na desni i Žuržinova na lijevi bok da bismo bili još ofenzivniji. Statistika ti u životu nešto i govori, a mi smo momcad koja teško daje golove i zato smo tu gdje jesmo, i to moramo prihvatiti u ovom trenutku, istaknuo je Vulic.

Za subotnje dijeljenje pravde na "Drosini" bit ce zadužena medimursko-zagorska trojka na celu s Igorom Križaricem iz Cakovca. Nakon dva susreta u kojem su "ljudi u crnom" poprilicno oštetili Verudeže i izazvali opravdani revolt trenera Vulica, nadamo se da ce se poslije ogleda sa Šibenikom o njima što manje pricati.

- Nikad ne tražim alibi, no u Osijeku sam morao reagirati jer su mi se sudacke pogreške cinile namjernima, a usto su i kriteriji bili razliciti te da smo mi igrali kao domaca obrana, pitanje je samo koliko bi nas prije kraja završilo u svlacionici.

Ta utakmica nije bila pošteno i sportski odsudena, i to me je najviše pogodilo, no garantiram da je ovo bio prvi i posljednji put da sam pricao o sucima. Premda nikako ne opravdavam Belleov potez, moram istaknuti i da ne razumijem kako delegat susreta nije cuo rasisticko hukanje kojem je naš igrac bio izložen i to naveo u svom izvještaju, naglasio je Vulic.

S obzirom na to da pulski kormilar u pravilu ne voli pricati o protivnicima jer uvijek istice da ga prvenstveno zanima igra njegove momcadi, informacije o Šibeniku potražili smo kod Ivana Rodica, friške pulske akvizicije, koji je svojevremeno branio boje kluba sa Šubicevca.

- Nastupao sam za Šibenik jednu sezonu i pritom dijelio svlacionicu s nekim igracima koji još uvijek tamo igraju, poput Alispahica, Fuštara i Blaževica. Sve su to odreda dobri igraci, ali mi igramo na svom terenu, pred svojim navijacima i ako budemo pravi, uvjeren sam da nam Šibencani ne mogu stvoriti ozbiljne probleme, rekao je Rodic.Za razliku od Istre 1961, Šibencani su drugi dio sezone otvorili s dva remija, u gostima kod Zagreba i doma protiv Lokomotive.

- Šibenik nas nicim ne može iznenaditi. Mislim da ce oni zaigrati malo povucenije, a mi moramo biti pametni i strpljivi te pritom pokušati pod svaku cijenu zaustaviti Alispahica. On je njihov glavni igrac, fantazist, i ako u tome uspijemo, odradili smo pola posla na putu do pobjede, zakljucio je Rodic. (Ivica CEROVAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U PETAK U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter